Konec telefonních automatů? Handicapovaným integraci neulehčují

ilustrační foto: jppi MorgueFile

Český telekomunikační úřad plánuje zrušení telefonních automatů. Obrátil se však na Národní radu osob se zdravotním postižením ČR, zda proti konci telefonních budek nemají handicapovaní nějaké výhrady.

Už asi pouze hrstka lidí využívá veřejné telefonní automaty, které se ještě dají nalézt na mnoha místech všude po republice, ne všechny jsou ještě ve funkčním stavu a jejich údržba nestojí za vynaloženou námahu a finanční nákladnost, když telefonní budky už stejně moc lidí nevyužívá.

V době mobilní komunikace, kdy mobilní telefon už má téměř každý, a kdo ho nemá, tak je to pouze jeho rozhodnutí, protože pořídit si třeba pouze ten nejjednodušší mobilní telefon není nějak finančně nákladné, tak ČTU zajímal ještě názor handicapovaných, zda pro ně nejsou telefonní automaty nějakým významným prvkem v integraci do společnosti.

„Drtivá většina z Vás se přiklonila k názoru, který sdílí i vedení NRZP ČR, a to, že telefonní automaty nejsou z hlediska potřeb osob se zdravotním postižením v zásadě potřeba, a nijak nám neusnadňují integraci do společnosti. Takové stanovisko také sdělím Českému telekomunikačnímu úřadu,“ uvedl předseda NRZP ČR Václav Krása.

Jiří Marek
invArena

ilustrační foto: jppi MorgueFile

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.