Auto pro postižené dítě nekoupil

ilustrační foto

Dostal sto tisíc na vůz pro své dítě se zdravotním postižením. Vozidlo však nekoupil a peníze použil pro svoji vlastní potřebu. Nyní jej za to trestně stíhá policie pro dotační podvod.

Jednačtyřicetiletý podezřelý muž na základě vlastní písemné „Žádosti o poskytnutí příspěvku na nákup motorového vozidla, celkovou opravu a úpravu řízení“ v měsíci listopadu 2009 podané na městském úřadu Třeboň, odůvodněnou péčí o nezaopatřené dítě se zdravotním postižením, kdy v této žádosti o příspěvek podepsal i závazek vyplacený příspěvek vrátit v případě, pokud do šesti měsíců od vyplacení příspěvku nepoužije příspěvek na zakoupení, opravu nebo úpravu řízení motorového vozidla, bylo vydáno rozhodnutí Městského úřadu Třeboň z března 2010 o poskytnutí příspěvku na zakoupení motorového vozidla ve výši 100 000 korun.

Podezřelý však použití příspěvku na zakoupení motorového vozidla písemně nedoložil, ač byl městským úřadem Třeboň k tomuto vyzván dopisem, který si podezřelý převzal poštou do vlastních rukou.

Vyplacený příspěvek postupně ze svého účtu vyčerpal pro svoji potřebu. Příspěvek vědomě použil na jiný než určený účel. Dne 2. ledna 2013 policisté z obvodního oddělení Třeboň ve věci zahájeny úkony trestního řízení.

Spisový materiál postoupili na oddělení hospodářské kriminalisty do Jindřichova Hradce. Policejní komisařka včerejšího dne vypracovala usnesení o zahájení trestního stíhání „vychytralého“ muže, neboť se svým jednáním dopustil trestného činu dotačního podvodu. Trestní stíhání vedeno na svobodě.

Policie Jihočeského kraje
5. března 2013

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.