Rok po vážné nehodě zůstává Schumacherův zdravotní stav vážný

Chronologie nejvýznamnějších událostí od vážné nehody bývalého německého pilota formule 1 Michaela Schumachera (45), kterou sedminásobný mistr světa utrpěl před rokem při lyžování v Alpách:
29. prosince 2013 – Při lyžování na sjezdovce v Méribelu se Schumacher vydal mimo značenou trať pomoci dceři svého přítele, při tom ale sám zakopl o kámen ukrytý pod sněhem a poté narazil hlavou do dalšího balvanu. Přestože měl helmu a v okamžiku pádu nejel nijak rychle, následky nehody byly velmi vážné. Po leteckém transportu do nemocnice v Grenoblu musel Schumacher absolvovat dvě operace mozku, od počátku byl navíc udržován v umělém spánku.
Konec ledna 2014 – Lékaři pozvolna začali s jeho probouzením z umělého spánku.
Duben 2014 – Schumacherova manažerka Sabine Kehmová oznámila, že slavný jezdec chvílemi „vykazuje známky probouzení a vědomí“.
Červen 2014 – Schumacher se po pěti a půl měsících probral z kómatu a byl převezen z nemocnice v Grenoblu na univerzitní kliniku ve švýcarském Lausanne.
Září 2014 – Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne, aby mohl pokračovat v rehabilitaci v domácích podmínkách. Jeho manažerka uvedla, že „v posledních týdnech a měsících udělal Michael pokroky odpovídající závažnosti zranění, ale stále je před ním dlouhá a složitá cesta“.
13. listopadu 2014 – Po několika měsících byla v den 20. výročí Schumacherova premiérového triumfu v seriálu MS znovu aktivována jeho oficiální internetová stránka. Jeho skutečný zdravotní stav zůstal i nadále nejasný.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.