Zeman: Projekt sKaret nebyla chyba, ale zločin

Nový prezident Miloš Zeman (na snímku) se v hodinovém pořadu Partie v televizi Prima FTV stihl vyjádřit i k projektu sKaret. Je tedy zřejmé, že se momentálně jedná o velký problém, který hýbe českou společností a politikou.

Ve středu je na programu projednávání projektu sKaret. Miloš Zeman se ho prý bohužel výjimečně nemůže zúčastnit, protože má na plánu setkání s hejtmany v krajích.
Už předem ale avizuje, že sKarty podle něj nejsou chybou, myslí si, že se jedná rovnou o zločin.

„Pan Drábek byl jeden z nejhorších, ne-li zcela nejhorší, ministr práce a sociálních věcí. Kdyby nedělal nic, prospěl by zemi mnohem více než svými činy, které udělal, či přesněji řečeno spáchal,“ zkritizoval Zeman Drábkovu práci na MPSV.

Podle Zemana se Drábek dopustil „zločinu“, když bance slíbil nesplnitelné, tedy že karty se budou týkat i starobních důchodců. Banka se cítí podvedena.

A co na to Drábek? „Pan prezident se již třetí den, kdy je ve své funkci, vrátil ke svým velmi zjednodušujícím bonmotům. V tomto případě přesněji řečeno malmotům, přestože sám totéž kritizuje u novinářů,“ reagoval na dotaz novinářů exministr. Dodejme jen, že malmot je podle mediálního kritika Vladimíra Justa v podstatě synonymum pro nadávku. Ať už kritika nebo nadávka, se Zemanovými slovy dnes souhlasila značná část politického spektra.

Prezident bude naslouchat lidem

I přes svůj nabitý program ale nechce zapomínat na „dolních deset milionů lidí“, které plánuje pravidelně navštěvovat prostřednictvím svých cest napříč republikou. Chtěl by tak navázat na tradici svého předchůdce Václava Klause, který se pravidelně setkával s významnými osobnostmi jednotlivých krajů. „Chtěl bych, aby lidé na setkání se mnou chodili dobrovolně. A náměstí je pro tento účel vhodným fórem,“ nastínil, jak hodlá, mimo jiné, oslovovat veřejnost.

invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.