Soud potvrdil Liboru Mrázovi osmnáctiletý trest

Vrchní soud v Olomouci se minulý týden zabýval nezvykle brutálním útokem na bezbrannou ženu. Ta přežila jen díky maximálnímu úsilí lékařů a je dodnes upoutána na invalidní vozík. Osudným se jí stalo, že se pokusila zastavit zloděje, který vykrádal její byt.

Byl mrazivý večer 9. ledna roku 2014, Libor Mráz v té době pracoval na rekonstrukci domu, který se právě v ten den rozhodl vykrást. Při činu ho ale vyrušila majitelka.

Vladimír LICHNOVSKÝ, mluvčí Vrchního soudu v Olomouci:Jí zasadil nejméně 7 úderů různé intenzity, a to do vlasaté a obličejové části hlavy, kdy poté, co upadla do bezvědomí, tuto nechal na místě ležet.

Pak podle obžaloby ještě hodinu kolem bezvládného těla chodil a hledal cennosti. Vážně zraněné ženě nakonec ukradl i mobilní telefony a nechal jí ležet v nevytopeném domě. To soud označil jako jasný pokus o vraždu a potvrdil předchozí osmnáctiletý trest.

Vladimír LICHNOVSKÝ:Navíc si musíme uvědomit, že se jedná o recidivistu, který už byl šestnáctkrát soudně trestán.

ena je po útoku dodnes upoutána na invalidní vozík a má problémy s pamětí. Také proto státní zástupce požadoval výjimečný trest. Jeho odvolání ale soud zamítl. Mráz s rozsudkem nesouhlasí a neustále tvrdí, že ženu nechtěl zabít. O tom je přesvědčena i jeho obhájkyně.

Zdeňka KASALOVÁ, obhájkyně:
Já si myslím, že důkazní situace nesvědčí pro závěr, který dnes odvolací soud učinil. Otevřena je otázka dovolání. Uvidíme, jak se s klientem poradíme.

Tomáš PETRŽELA, redaktor:Pokud by některá ze stran podala mimořádné dovolání, případem by se zabýval ještě Nejvyšší soud v Brně. V tuto chvíli je ale rozsudek každopádně pravomocný.

Prima FTV.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.