Akce propojí postižené děti se studenty UJEP

Zajímavé téma „Proměna“ má festival Integra Jam, který dnes od 10.00 do 16.00 hostí areál ústeckých Městských sadů.

Ústí nad Labem – „Je to již sedmý ročník umělecko-integračního festivalu zaměřeného na integraci marginalizovaných skupin,“ vysvětlily Jitka Kratochvílová a Hana Pejčochová, autorky zajímavého projektu.

Umělecko integrační festival INTEGRA JAM vznikl jako součást projektu „Umělecká tvorba jako prostředek integrace mentálně, zdravotně, sociálně i jinak hendikepovaných skupin do společnosti“. „Jeho cílem je budování pozitivních sociálních vazeb při skupinových výtvarně a pohybově tvůrčích činnostech.

A v souvislosti s tím integrace sociálně, mentálně a jinak hendikepovaných skupin do společnosti. Festival užívá spolupráce a komunikace v průběhu výtvarné tvorby, jako katalyzátoru vzájemného poznávání různých skupin obyvatel a odstraňování předsudků a bariér,“ shodly se spoluautorky .

Projekt nabízí prostor pro setkání nejrůznějších skupin společnosti. Na jednom místě, mohou společně tvořit, komunikovat a poznat nové prostředí i lidi, nové způsoby a možnosti výtvarného vyjádření klienti center denní péče, sociálních ústavů, žáci speciálních základních škol, studenti vysokých škol, umělci, pedagogové, žáci a studenti základních a středních škol, děti, senioři i veřejnost.

„Každý kdo přijde, si může vybrat z širokého repertoáru výtvarných aktivit či pohybových her, zapojit se do činnosti různých tvůrčích skupin, které pro ně připravili studenti Katedry výtvarné kultury a Katedry tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty UJEP a umělci. Ta také na dnešní festival v Městských sadech v Ústí nad Labem finančně přispěla,“ dodaly spolu Jitka Kratochvílová a Hana Pejčochová.

Ústecký deník
http://www.ustecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.