Jízdu vyzkoušely stovky zájemců

ilustrační foto: kamaru / Flickr.com

Jaké to je pohybovat se na vozíku, si od pátečního rána zkoušeli lidé na Olomoucké štafetě na vozíku.

Olomoucký kraj – Ve Smetanových sadech v Rudolfově aleji na ně čekal přibližně čtvrtkilometrový úsek, který museli zdolat. Do akce pořádané od pátečního do sobotního rána se zapojily desítky lidí.

Smyslem druhého ročníku bylo propojení dvou skupin, které se někdy nepotkávají. „Spojujeme svět lidí s handicapem a svět zdravých, aby bylo vidět, že vlastně žádné rozdíly nejsou. Že je to svět jeden,“ řekl za pořádající Spolek Trend vozíčkářů Olomouc Milan Langer.

První účastníci vyjeli v pátek v devět hodin ráno, následně se vozíčky střídaly dalších čtyřiadvacet hodin. Do páteční 17. hodiny napočítali v parku přibližně dvě stě zájemců. „Očekáváme, že z toho vznikne zajímavá tradice, která se časem stane součástí sportovního a kulturního života nejen v Olomouci, ale i v jiných městech v republice,“ dodal Milan Langer s tím, že se svezl například hejtman Pardubického kraje.

Olomoucká štafeta na vozíku odstartovala den před začátkem půlmaratonu. Se Spolkem Trend vozíčkářů Olomouc se na jeho přípravě podílel kromě Olomouce, Olomouckého kraje a Univerzity Palackého i Prague International Marathon.

Podpořit Trend vozíčkářů v Olomouci mohli i letos běžci, kteří si přes něj objednali registraci na libovolný běh Run- Czech běžecké ligy. Organizátoři prodávali registrační čísla k závodu za nižší cenu neziskovým organizacím a od nich si je pak mohli koupit účastníci za cenu vyšší, přičemž rozdíl zůstal neziskovkám.

22.06.2015
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.