Má držitel průkazu ZTP nárok na příspěvek na auto?

Dotaz:
Tchýně bude mít průkaz ZTP. Máme nárok na příspěvek na koupi auta, když budeme zajišťovat její dopravu?

Odpověď:
Skutečnost, že Vaše tchýně bude držitelem průkazu ZTP neznamená, že má automaticky nárok na příspěvek na auto. O příspěvku na motorové vozidlo se rozhoduje v samostatném řízení. Neuvádíte žádné informace o zdravotním stavu Vaší tchýně, proto Vám nejsem schopen odpovědět, zda nárok na auto bude mít či ne. Zažádat si o něj ale může na své pobočce úřadu práce, tedy na stejném místě, kde si žádala o průkaz ZTP.

“Nárok na příspěvek na zvláštní pomůcku poskytovaný na pořízení motorového vozidla má osoba, která má těžkou vadu nosného nebo pohybového ústrojí anebo těžkou nebo hlubokou mentální retardaci charakteru dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu, a její zdravotní stav nevylučuje přiznání tohoto příspěvku.”

Jiří Marek
invArena

3 komentáře

  1. Dobrý den,maminka má Alzheimera a není schopna se o sebe postarat a tak se stará oni táta,táta přišel o celou levou ruku už v mládí,oboum je 80let a žijí ve svém bytě,já chodím pravidelně podávat prášky rodičům a nakupovat.Mama pobírá sociální příspěvek 3stupne.Muzu žádat o příspěvek na auto?!Děkuji Vlastik

  2. Dobrý den jsem drzitelem průkazu ztp/psem po mozkové příhodě a mam ochrnutí právě strany jsem okazan na invalidní vozík. Chci jse zeptat zda mám nárok na příspěvek na automobil děkuji

  3. Dobrý den.Jsem držitelem prukazu ZTP.momentalně na vozíku i chodicí o berlích,krátké vzdalenosti.trvale poranění obou nohou.primární gonartroza,oboustraná,chronická nestabilita kolena vaz,meniskus,zlomenin horni části holenní kosti zavřená,zlomenina patni kosti zavřená,primární koxartroza oboustrana,rozdrcený bérec šrouby,dlahy,vše trvaleho charakteru.duchod 2.stupen,ZTP trvale.mám narok na příspěvek na auto.děkuji za info.

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.