O víkendu bude Zoologická zahrada Jihlava neviditelná

Ojedinělá akce bude čekat na návštěvníky jihlavské zoologické zahrady o tomto víkendu, a to od desíti do patnácti hodin. Během této doby si totiž budou moci malí i velcí vyzkoušet, jak svět a zoologickou zahradu vnímají nevidomí lidé.

Jihlava – „S klapkami na očích se budou moci všichni poslepu dotknout vybraných druhů zvířat chovaných v zoo. K dispozici bude návštěvníkům i speciální výtvarná dílna, kde si mohou pod vedením nevidomé výtvarnice zkusit pracovat s hlínou,“ přiblížil mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Součástí dílny bude i výstava tvorby nevidomých z projektu Umění s handicapem Služby Jihlavské terasy. Pod vedením TyfloCentra Jihlava budou probíhat ukázky práce vodicích psů. „Současně si budou návštěvníci zoo moci vyzkoušet speciální simulační brýle zrakových postižení, psací stroj pro slepé i další různé pomůcky pro běžný život a seznámit se s činností Tyflocentra Jihlava, Tyfloservisu a SPC Jihlava,“ doplnil Martin Maláč.

V sobotu od desíti do patnácti hodin bude navíc v Zoo Jihlava i káva potmě. Průvodci návštěvníky kavárny s klapkami na očích doprovodí do prostor kavárny potmě, kde si hosté budou moci objednat ze speciálních nápojových lístků pomocí hmatu a čichu. „Celá akce je součástí projektu s názvem Neviditelná zoo, kterou podpořil Fond Vysočiny a jehož součástí bude i v příštím roce již tradičně konaná Noc snů v jihlavské zoo, tentokrát zaměřená na zrakově postižené děti,“ uzavřel Maláč.

Jihlavský deník
http://www.jihlavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.