2P SERVIS dává práci především zdravotně postiženým

Česká oděvní firma 2P SERVIS zaměstnává 86 pracovníků, z nich 70 má změněnou pracovní schopnost. O postoji k nim, ale i o úrovni výrobků firmy, svědčí mimo jiné i udělená prestižní ocenění.

Společnost je držitelem ochranné známky Česká kvalita a Práce postižených udělené Nadačním fondem pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Projekt ochranné značky Práce postižených nemá obdoby v žádné ze zemí EU. Klade si za cíl upozornit na lidi, kteří i přes své zdravotní postižení a ztížené podmínky při uplatňování na trhu práce dokážou vykonávat stejně dobrou a konkurenceschopnou práci jako zdraví spoluobčané. Stejně tak je jeho cílem vyzdvihnout společnosti, které jsou kvalitními zaměstnavateli osob se zdravotním postižením.
Hlavním výrobním programem sušické firmy 2P SERVIS je výroba profesních oděvů a textilu především pro zdravotnictví, pečovatelské a záchranné služby. Společnost má ve svém portfoliu širokou nabídku nejen profesních oděvů a textilu, ale i domácího a hotelového textilu, jednorázových oděvů a lůžkovin, nabízí i obuv nebo například hygienický sortiment.

Pomoc a kvalita se nevylučují

Právo užívat ochrannou známku Práce postižených má zaměstnavatel, který zaměstnává zdravotně postižené osoby a prokáže, že se na poskytnuté službě, vyrobeném, baleném či kompletovaném výrobku svou prací podílely zdravotně postižené osoby alespoň 75 %. Firma 2P SERVIS v současné době zaměstnává 86 zaměstnanců, z toho je 70 osob se změněnou pracovní schopností. „Osoby se změněnou pracovní schopností jsou lidé, kteří jsou často hůře uplatnitelní na trhu práce. Jejich zdravotní potíže jim mimo jiné komplikují pracovní docházku, to ovšem neznamená, že nejsou schopni odvést kvalitní práci,“ říká obchodní zástupkyně 2P SERVIS Monika Flosmanová. Často tomu bývá právě naopak a ocenění, které tato firma získala, je toho důkazem. Odběratelé, kteří zde nakupují, se mohou těšit nejen z kvalitních výrobků a služeb, ale rovněž mít dobrý pocit z určité formy podporování zaměstnanců se zdravotním znevýhodněním. Další informace najdete na: www.2pservis.cz.

Zdravotnictví a Medicína

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.