Působí jmelí opravdu proti rakovině prsu?

jmelí Morguefile

Německé a rakouské kliniky sázejí na kombinovaný způsob léčby rakoviny -kvůli snížení vedlejších účinků

Pro Janu K. z Kolína to byl opravdový šok, když ve svých 35 letech uslyšela diagnózu: rakovina prsu. Lékaři jí diagnostikovali zhoubný nádor v pokročilém stadiu.
Proběhla operace, ale i po ní dávali lékaři trojnásobné matce už jen šest měsíců života. Ona se však rozhodla bojovat. Souběžně s chemoterapií, kterou podstupovala, se díky sestře, žijící v Mnichově, nechala také léčit přípravky ze jmelí.

Síla jmelí

V Německu si nechává polovina postižených podávat přípravky ze jmelí v podobě injekcí. Přes 1000 provedených studií totiž prokázalo, že tato rostlina posiluje imunitní systém, a tím aktivizuje vlastní buňky, které dokážou likvidovat toto zhoubné bujení. Extrakty z listů, stonků a bílých bobulí jmelí obsahují tzv. lektiny a viskotoxiny. Tyto látky dokážou posílit organismus oslabený chemoterapií.

Kombinovaná terapie

„Injekce s preparáty ze jmelí nenahrazují tradiční lékařské způsoby léčby, jen je doplňují. Pacienti, kteří se rozhodli pro léčbu jmelím, snášejí chemoterapii a ozařování mnohem lépe,“ říká MUDr. Daniela Paepke z kliniky Isar v Mnichově.
Paní Jana potvrzuje: „Jmelí mi dodalo hodně fyzických i duševních sil.“ Dnes je zdravá, od první diagnózy uplynulo 10 let. Podpůrnou léčbu pomocí preparátů ze jmelí zahrnulo do svých postupů několik zahraničních klinik.

Claudia

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.