Děti z Arkadie uspěly na pražské abilympiádě

Již popatnácté se na abilympiádě v pražském Jedličkově ústavu sešli zdravotně postižené děti a mladí lidé z řady míst České republiky, aby soutěžili v dovednostech, které budou moci uplatnit ve svém praktickém životě i v budoucím zaměstnání.

 

Tradičně u toho nemohlo chybět třináctičlenné soutěžní družstvo soukromé speciální školy teplické Arkadie.
„Kromě soutěžících přijel i Karel IV. se svou chotí Alžbětou Pomořanskou. Na úvod vyzval soutěžící, aby bojovali čestně a poctivě. Sledoval pak spravedlivý průběh všech disciplín a na závěr předával se svou ženou těm nejúspěšnějším medaile,“ informovala Právo Jitka Riedelová, jedna z doprovázejících pedagožek. Po slibu soutěžících se chlapci a děvčata pustili do práce v jednotlivých disciplínách od tkaní a vyšívání, přes batikování, aranžování květin, malování na papír i sklo, puzzle až po modelování keramiky.
„Naše děti se ve velké konkurenci zhostily úkolů důstojně. Vyplynula z toho tři první místa (Nikol Bartošová za tkaní, Víťa Reininger za batiku a Rozálka Tancošová za malování na sklo), dvě druhá (Jirka Kolář za práci s legem a Franta Obolecký za studenou kuchyni) a dvě třetí místa (Julča Drápalová za malování a Kristýnka Hybšová za vyšívání),“ upřesnil mluvčí Arkadie Josef Hon.
Většina soutěžních výtvorů byla podle něj motivována vzácnou královskou návštěvou. „Soutěžící vyrobili podsedák a květiny pro královnu, hrad z lega, vyšitou královskou korunu a bustu panovníka,“ vyjmenoval Hon.

Právo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.