Co umí TapTapSee – mobilní aplikace pro nevidomé a slabozraké?

rileyroxx / Flickr.com

Mobilní aplikace TapTapSee je určena pro slabozraké a nevidomé a seznámí vás s tím, co si vyfotíte svým mobilem, případně přečte vyfocené texty, napříkald etiketu na zboží, o které máte v obchodě zájem.

TapTapSee funguje velmi jednoduše – uživatel po spuštění aplikace dvakrát poklepe, vyfotí objekt, o který se zajímá, a následně mu mobil sdělí podrobnosti o vyfoceném objektu.
TapTapSee dokáže rozpoznat samotný objekt, jeho barvu a případné nápisy na něm.

Podmínkou, aby aplikace fungovala, je připojení k internetu pro mobily.

Fotografie objektů jsou totiž přes internet zaslány na vzdálený server, který je identifikuje pomocí své databáze. V případě, že si neví rady, je objekt rozpoznán člověkem, který má u tohoto serveru službu, a následně se jeho popis uživateli zobrazí či nahlas přečte. Proces zaslání a rozpoznání trvá přibližně 7 až 10 sekund. V případě neobvyklých předmětů, kdy musí počítači pomoci člověk, se může doba odpovědi prodloužit na několik desítek sekund.

Aplikace je celkem jednoduchá. Po jejím spuštění je aktivován fotoaparát a objeví se jeho základní obrazovka. Kromě samotného vyfocení je možné vybrat i fotografii uloženou v paměti, nechat si zopakovat odpověď nebo výsledek sdílet s dalšími lidmi. Odpovědi se však nikam neukládají a není možné je zpětně dohledat.

TapTapSee je určené pro operační systémy iOS a Android a pracuje spolu s funkcemi VoiceOver a TalkBack. Verze pro Android není v češtině. Po stažení má uživatel k dispozici prvních dvacet snímků, jejichž identifikace je bezplatná. Jakmile dojde k jejich vyčerpání, už se za používání aplikace platí, na výběr je několik balíčků.

Pozor: Při nezapnutém TalkBacku se totiž fotí pouze jedním poklepáním místo dvěma. Abyste si zbytečně brzy těch 20 snímků zdarma nevyčerpali.
Aplikace je kompatibilní s iPhone, iPad a iPod touch

A jaká je cena?
Neomezené využívání je za 9,99 dolarů měsíčně nebo je např. balíček v ceně 7,99 dolarů za 100 snímků

Nabízíme mobily pro nevidomé a slabozraké

redakce invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.