Dámský klub LC Diana pomohl postiženým dětem

Úctyhodných 220 000 korun. Takový byl výtěžek z 9. ročníku charitativního golfového turnaje, který se tentokrát konal na golfovém hřišti nedaleko Sokolova. Pořádal ho tady dámský klub Diana působící při karlovarském Lions Clubu.

Částka byla věnována nevidomým děvčatům Nikolce Bukociové z Karlových Varů a Natálce Táborské z Chebu, tělesně postiženým plavkyním Vendulce Duškové a Nikolce Habermannové z Karlových Varů a tělesně postiženému Vítkovi Poplštejnovi ze Staré Role. Obdarované děti si své šeky převzaly osobně a spolu s rodiči strávily příjemný den ve společnosti hráčů golfu a kapely Maracas Band, která charitativní akci provázela odpoledním programem.
Ve večerních hodinách se již bilancovala úspěšnost celé akce a domů všichni odešli s hřejivým pocitem, že jsou mezi námi stále lidé, kteří nejsou ke svému okolí lhostejní.
Dámský klub LC Diana Karlovy Vary již několikátým rokem pomáhá i sportovnímu klubu Kontakt, který svou činnost rozvíjí pod vedením Štěpánky Řehořkové. Tato plavecká akademie ve svých řadách sdružuje plavce a plavkyně s tělesným, zrakovým i mentálním postižením.
Pod hlavičkou SK Kontakt plave a závodí Vendulka Dušková, která je klubem již několikátým rokem podporována. Vendulce se daří umísťovat ve své kategorii na předních příčkách plaveckých závodů a zajistila si tak účast na paraolympiádě v Riu de Janeiru, která se bude konat letos v září.

 

Karlovarský deník

http://karlovarsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.