Britský soud povolil odpojit dítě od přístrojů proti vůli rodičů

Londýnský nejvyšší soud dnes proti vůli rodičů povolil odpojení osmiměsíčního Charlieho Garda od přístrojů, které ho udržovaly při životě. Kojenec trpěl vzácnou vrozenou mitochondriální poruchou, která způsobuje postupné ochabování svalstva a poškození mozku, informovala televize ITV.

Lékaři z londýnské nemocnice Great Ormond Street Hospital tvrdí, že je v nejlepším Charlieho zájmu ukončení podpory životních funkcí a uvedení chlapce do režimu paliativní péče.

Když soud oznamoval své rozhodnutí, v němž se po třídenní analýze a návštěvě dítěte v nemocnici postavil na stranu lékařů, síní zazněl výkřik „ne“.

Rodiče Charlieho, Chris Gard a Connie Yatesová, jsou podle jejich právní zástupkyně Laury Hobeyové-Hamsherové dnešním verdiktem „zdrceni“.

Rodiče, kteří žijí v západním Londýně, usilovali o povolení převézt své dítě na léčení do USA a za tím účelem se jim podařilo vybrat ve sbírce přes milion liber.

Soudce se ale postavil proti jejich přání. Rozhodnutí prý učinil s těžkým srdcem, ale zcela přesvědčen o tom, co je v nejlepším zájmu Charlieho.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.