Jaro a Velikonoce pro dobrovolníky z MONETA Money Bank znamenaly pomoc do všech stran

Velikonoce patří k nejkrásnějším svátkům v roce. A jaro by mělo přinést do života nový náboj i optimismus. Aby to opravdu platilo i pro lidi ve svízelné životní situaci, o to se zasadili dobrovolníci z MONETA Money Bank. Pomáhali stejně jako v předchozích letech opuštěným dětem, klientům hospiců, seniorům i dalším lidem, kteří se o jejich energii a dobrou vůli potřebují opřít.

„V průběhu roku podporujeme v rámci Programu na podporu potřebných desítky projektů. V loňském roce částka, kterou jsme přerozdělili, dosáhla téměř dvou miliónů korun. Zároveň si ale uvědomujeme, že opravu platí okřídlené: peníze nejsou všechno. Kolem svátků se snažíme bližním, kteří nás potřebují, darovat také náš čas, nápady a energii, aby z nich mohli čerpat. Vidíme z reakcí, jak je to nesmírně důležité a budeme v tom samozřejmě pokračovat i nadále. Letos jsme díky našim aktivitám strávili poměrně rušné jaro i předvelikonoční čas, ale nikdo z nás toho ani v nejmenším nelituje. Naopak,“ konstatuje Zuzana Pokorná, CSR specialistka a vedoucí dobrovolníků MONETA Money Bank s tím, že velikonočních dekorací, které dobrovolníci s klienty různých zařízení připravili, by se snad ani nedalo dopočítat. Zasazených květin v truhlících a nádobách jsou stovky. Ale ještě důležitější jsou příběhy, které ožily při společném vyprávění nad prací, a úsměvy na tvářích.

Jarní a velikonoční aktivity dobrovolníků MONETA Money Bank zahrnovaly na jaře 2017 celkem 18 akcí v různých zařízeních určených k péči o seniory, děti nebo těžce nemocné pacienty. Dobrovolníci odpracovali 595 hodin, do aktivit se zapojilo 74 zaměstnanců banky.

Kde (mimo jiné) dobrovolníci pomáhali:

Jarní a velikonoční tvoření v Hospici sv. Alžběty v Brně
Dobrovolníci se pustili jak do úpravy zahrady, kde shrabali listí a sestříhali keře, tak do výzdoby prostor hospice. Nabarvili květináče, zdobili je ubrouskovou technikou. Zdobili vajíčka i svíčky.

Výzdoba Hospice Dobrého Pastýře v Čerčanech
Po návštěvě dobrovolníků se hospic celý rozzářil. Osadili truhlíky a proutěné nádoby jarními květinami. Připravili jarní věnce pro jednotlivá oddělení a pomohli s výrobky na jarní jarmarky. Mnoho z nich si pak sami koupili domů, aby dál pomohli.

Velikonoce v Domově důchodců Heřmanice
Velikonoční tvořivé dílny se zúčastnilo přes 45 klientů domova, kteří si mohli vyrobit jarní dekorace do pokojů či nazdobit věnečky. Léta jim na zručnosti rozhodně neubrala, výsledky společného odpoledne byly půvabné.

Jarní tvoření s Charitou Ostrava v Charitním domě sv. Václava
Společně se seniory dobrovolníci vyráběli jarní a velikonoční ozdoby, aby měli čím vyzdobit pokoje a prostory organizace. Stačilo několik hodin a prostory získaly jarní optimistický „kabátek“.

Vítání jara v Červené Vodě
Dobrovolníci z MONETA Money Bank i senioři vytvořili zajíce s bonbónem, velikonoční vajíčka z filcu a jarní ptačí budky. Všechny potěšil turnaj v kuželkách, soutěžilo se v poznávání hradů a zámků, luštily křížovky i osmisměrky a nechybělo ani cestování „Letem světem“ s ochutnávkou řeckého moučníku.

Jarní tvoření v Kyjově
S klienty organizace strávili dobrovolníci víkend, během kterého přichystali jarní dekorace pomocí hřebíků a bavlnek, připravovali cedulky k výrobkům z chráněné dílny. Nechyběly ani procházky a společenské hry.

Pácháme dobro
Dobrovolníci z řad zaměstnanců MONETA Money Bank věnovali potřebným a ochraně životního prostředí v roce 2016 celkem 7880,5 dobrovolnických hodin. Svojí prací podpořili 51 organizací. Banka zorganizovala 210 dobrovolnických aktivit, kterých se zúčastnilo 375 zaměstnanců a okolo 100 rodinných příslušníků a jejich přátel. Dobrovolnické aktivity se konají jak během pracovní doby, tak mimo ni.

Lucie Leixnerová,
tisková mluvčí MONETA Money Bank, a. s.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.