Policie po pochodu za legalizaci prošetřuje čtyři trestné činy

Pražská policie po sobotním pochodu za legalizaci marihuany prošetřuje čtyři případy přechovávání a nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Policisté také zadokumentovali téměř stovku přestupků, většinu z nich vyřešili na místě. Dnes to uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Do pochodu v centru Prahy se podle pořadatelů zapojilo asi 7000 lidí.

„Policisté zjistili a zadokumentovali čtyři přečiny kvalifikované jako přechovávání omamné a psychotropní látky a nedovolená výroba a jiné nakládání s jedy a 96 přestupků, z nichž valnou většinu vyřešili blokově,“ uvedla Zoulová. Jednoho z účastníků demonstrace museli záchranáři podle mluvčí převézt do nemocnice.

Dvacátý ročník pochodu za legalizaci marihuany prošel centrem Prahy v sobotu odpoledne. Akce se obešla bez větších problémů, dohlížely na ni desítky policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby. Cílem demonstrace bylo upozornit na přetrvávající zákaz marihuany a apelovat na politiky, aby legislativu upravili.

V Česku je legální užívání konopí pro léčebné účely, jinak ale marihuana zůstává mimo zákon. Za pěstování nebo přechovávání ve větším než malém množství hrozí postih.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.