Diváci na byli k dobročinnému kinematografu velmi štědří

Havlíčkova Borová, Havlíčkův Brod a Ždírec nad Doubravou. Tato tři města nedávno navštívil pojízdný Kinematograf Bratří Čadíků. Peníze za vstupného putují na konto Bariéry a má za cíl pomoci postiženým dětem i dospělým nákupem zdravotních pomůcek.

Havlíčkobrodsko – „U příležitosti charitativního promítání Kinematografu Bratří Čadíků, se vybralo v Havlíčkově Borové 6 527 korun a v Havlíčkově Brodě 10 105 korun,“ uvedla za konto Bariéry Sandra Štefaniková.

„Promítání filmů na ždíreckém náměstí se uskutečnilo dnech 17. až 20. srpna. Mělo u návštěvníků města velice kladný ohlas. Počasí přálo. Diváci byli štědří. V rámci dobrovolného vstupného, které putuje na konto Bariéry, věnovali částku přesahující deset tisíc korun. Jenom pro porovnání, tato částka se rovná částce, vybrané v sedmkrát větším Havlíčkově Brodě,“ uvedl ždírecký starosta Jan Martinec (nezávislý).

POMOC PŘEDEVŠÍM

Každý rok diváci Kinematografu podle Sandry Štefanikové přispívají dobrovolným vstupným na dobročinné účely. Letos přispěli diváci již částkou přes sedm set tisíc korun. Kinematograf bude po Česku jezdit ještě dva týdny. Výtěžek ze vstupného pomůže konkrétním dětem a dospělým s hendikepem, konto Bariéry podpoří nákup zdravotních a rehabilitačních pomůcek.

„Takto diváci loni podpořili i třicetiletého Lukáš z Olomouce, který byl těžce zraněn při autonehodě, když cestoval jako spolujezdec. Utrpěl tříštivou zlomeninu sedmého krčního obratle a zůstal upoután na vozík. Z výtěžku kinematografu mu konto Bariéry přispělo na motomed, na kterém může rozcvičovat svalové spazmy, tedy svalovou ztuhlost, která se mu tvoří na nohách,“ popsala Štefaniková.

„S kinematografem spolupracujeme devět let. Přineslo nám to téměř pět a půl milionu roku. Mám ráda větu Josefa Čadíka, kterou nikdy neopomene říci: Lidi nás mají rádi, paní ředitelko, vás jako nadaci i nás. Asi má pravdu a letošní léto je toho důkazem,“ konstatovala Božena Jirků, ředitelka konta Bariéry.

ŠTĚPÁNKA SAADOUNI
Havlíčkobrodský deník
http://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.