„Smíchov vždycky drží spolu“. Zaměstnanci pivovaru Staropramen proto už pojedenácté pomáhali svému okolí

foto - Oktoberfest v Mnichově, autor: Graham McLellar Flickr.com

„Smíchov vždycky drží spolu“, hlásá slogan nové kampaně pivní značky Staropramen. Že to nejsou jen prázdná slova, dokázali už pojedenácté zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen prostřednictvím projektu „Dny, kdy pomáháme aneb Community Days“

Právě do sousedství smíchovského pivovaru Staropramen totiž letos opět zamířila dobrovolnická pomoc zaměstnanců české pivovarské dvojky.

Centrum výcviku psů pro postižené Helppes, Stanice přírodovědců nebo Komunitní centrum Prádelna. To jsou tři lokality Prahy 5, domovského regionu pivovaru Staropramen, které po tři dny nahradily kancelářské či výrobní prostory více než stovce zaměstnanců smíchovského pivovaru.

„Například v Centru výcviku psů pro postižené Helppes takto pomáháme už posedmé. Letos jsme se věnovali budování plotu kolem areálu, malování vnitřních prostor, úklidu a rekonstrukci skladu, a úpravě kotců pro budoucí asistenční psy,” vysvětluje Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a firemních záležitostí společnosti Pivovary Staropramen. Ve Stanici přírodovědců se pak návštěvníci mohou těšit na obnovené dřevěné prvky a plot, upravenou zeleň či skleník. Senioři v Komunitním centru Prádelna zase určitě uvítají nový počítačový koutek, cvičební prvky v tělocvičně a hezkou zahradu s novou terasou.

„Dobrovolnický projekt s názvem Dny, kdy pomáháme aneb Community Days letos vstoupil do své druhé dekády. Jsem velice ráda, že se do něj naši zaměstnanci každoročně znovu a ochotně zapojují, a že se nám daří dlouhodobě spolupracovat s neziskovými organizacemi v našem okolí, které v projektu také vidí velký smysl. Stejně ho vnímají i odborníci z této oblasti, kteří náš projekt v rámci hodnocení TOP odpovědná firma 2016 ocenili bronzovým certifikátem v kategorii Nejangažovanější zaměstnanci. To byl ten nejhezčí dárek k desátým narozeninám projektu,” říká s úsměvem Edita Šilhánová.

Opomenout bychom ale neměli ani pivovar Ostravar, který je součástí společnosti Pivovary Staropramen, jehož zaměstnanci se do dobrovolnické akce zapojují od roku 2009. I letos se na šedesát ostravských pivovarníků začátkem října vydá upravit okolí pivovaru. Pracovat budou v Komenského sadech, parku Železárenská, vnitrobloku ulice Lechoviczowa, i přilehlém okolí pivovaru. „Letošní ročník bude zajímavý především tím, že jsme svým zapálením pro dobrou věc motivovali i několik desítek zaměstnanců úřadu městské části Moravská Ostrava a Přívoz, kteří se rozhodli přidat k nám pivovarníkům a udělat tak něco pro své okolí,“ dodává Edita Šilhánová.

O projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days

Cílem projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days je přispět činností zaměstnanců společnosti Pivovary Staropramen ke zvelebení míst v okolí pivovarů Staropramen a Ostravar. Projekt má za sebou již jedenáct ročníků a přes 10 060 odpracovaných dobrovolnických hodin. Letošním partnerem pražské části projektu je společnost EKO-KOM, která dobrovolníkům zdarma zapůjčila ochranné pomůcky.

Tisková zpráva

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.