Na festivalu Na konci léta se zpívalo i tancovalo

Mají hendikep, někteří sedí na invalidním vozíku, přesto se nevzdávají a s chutí tančí i zpívají. Již dvanáctý ročník festivalu Na konci léta, který se konal jako tradičně druhý zářiový víkend v Šafaříkových sadech v Plzni, zaujal stovky diváků.

Plzeň – „Festival organizujeme, aby se spojily dva světy – zdravých a hendikepovaných. Proto se na pódiu střídají kapely se zdravými a hendikepovanými umělci,“ přiblížil pořadatel a v sobotu zároveň moderátor Zdeněk Lahoda ze sdružení Ty a já, který festival před 12 lety zakládal.

Diváci si mohli poslechnout muziku, zhlédnout taneční vystoupení nebo sledovat módní přehlídku Oblastní charity Rokycany. Na programu bylo také divadlo v podání dvojice „Jitule a Dadule.“

„Přes den se tu otočí kolem tisícovky návštěvníků. Na to, že je o víkendu hodně lidí po městě, je to slušné číslo,“ pochvaloval si Lahoda.

V plzeňské proluce se kromě lidí s hendikepem představily také neziskové organizace, které jim pomáhají, jako jsou právě pořádající Ty a já nebo oblíbená plzeňská kavárna Kačaba. Celý den probíhal také bohatý doprovodný program, jako například malování na obličej, jízda na invalidním vozíku či soutěže pro děti i dospělé.

MARTIN ŠIŠKA
Plzeňský deník
http://plzensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.