Šéf postižených uzemnil Kalouska: Milý Mirku, užívej Velikonoc a zklidni se

Předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Václava Krásy se dotkla slova ministra financí Miroslava Kalouska (na snímku). Ten se o Krásovi dvakrát zmínil na tiskové konferenci k plánovanému omezení sKaret.

Nejprve Kalousek na tiskové konferenci řekl: „Pokud se zeptáte skutečných terénních pracovníků v sociálních službách, nikoliv pana Krásy, tak vám řeknou, že sKarty jsou užitečná věc. Určitě nemá žádný smysl je zastavit. Možná má smysl trochu přibrzdit, učinit je více dobrovolnými.“

Poté Krásu zmínil ještě jednou a to v souvislosti s tím, že předseda se staví proti celému systému sKaret. A podle Kalouska pouze proto, aby se stal slavnějším a podpořil sociální demokraty. Krása považuje Kalouskova slova za urážlivá a na svém blogu ihned zareagoval.

Ve svém vzkazu se zmínil i o exministrovi MPSV Jaromíru Drábkovi, který celý proces sKaret spustil. „Dnes se jasně ukazuje, že ne každý politik se hodí na každé ministerstvo. Technokratický přístup obou pánů k sociální politice musel skončit fiaskem,“ píše na blogu Aktuálně.cz.

Také dodává, že jako křesťan prožívá velikonoční svátky intenzivněji, než on. „Milý Mirku, my křesťané prožíváme intenzivně velikonoční období. Bylo by dobré, kdyby sis jednou řekl, že přestaneš napadat lidi, kteří nesouhlasí s Tvým názorem, a připustil si, že jsou také lidé, kteří dělají věci proto, že je považují za správné a potřebné,“ píše závěrem.

Parlamentnilisty.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.