Tříkrálová sbírka vynesla 124 tisíc korun

ilustrační foto: Cohdra / MorgueFile

Berounsko – Výtěžek Tříkrálové sbírky 2021 Charita Beroun použije převážně pro terénní pečovatelskou službu. „Už několik let v řadě tuto sbírku hlavně používáme na dofinancování naší terénní pečovatelské služby, která se stará hlavně o staré a nemocné lidi v regionu,“ upřesňuje ředitel Charity Beroun Petr Horák. Ve velké míře tyto peníze tak míří na provoz aut, které pracovnice používají na cestování. „V minulosti také byly i případy, kdy jsme z těchto peněz koupili speciální židli či křeslo pro postižené, kdy si to ti lidé nemohli dovolit,“ zmiňuje Horák příklad dřívějšího využití peněz.

Letošní sbírka se lišila od těch ostatní hlavně tím, že nešlo kvůli pandemii poslat koledníky do ulic. Ta tak proběhla ve větší míře online.

„A v té další míře nám hodně pomohli dlouholetí partneři, u kterých jsme mohli umístit kasičky, do kterých jejich zaměstnanci srdečně přispěli. Chtěl bych tímto poděkovat firmám VAK Beroun, Apokork, Valeo a Okresnímu soudu, kteří nám to umožnili,“ dodává Horák. Terénní pečovatelská služba je financována z dotací jen z části, kdy si musí Charita Beroun asi z jedné čtvrtiny sehnat peněžní prostředky k její úplnému zajištění. A právě Tříkrálová sbírka je jednou z cest. Další jsou například příspěvky obcí, výnosy z charitativních obchůdků či peněžní dary.

Berounský deník

http://www.berounsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.