Zatemněná kavárna POTMĚ nabídne na náměstí Míru posezení u nejčernější kávy

Vlajkový osvětový projekt Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu letos poprvé otevře dveře hostům Kavárny POTMĚ, a to na náměstí Míru v Praze. Živý kavárenský ruch a autentické posezení v naprosté tmě u oblíbeného nápoje ve společnosti nevidomých a slabozrakých kavárníků si letos budou pražští návštěvníci moci užít od 22. června do 3. července. Hosté se mohou mimo jiné těšit na hudební vystoupení, degustaci vína a živé vysílání stanic Českého rozhlasu. Informovala o tom mluvčí Světlušky Karolina Žampachová.

V kavárně se mohou zákazníci těšit na profesionální péči zrakově postižené obsluhy, která s radostí představí kousek svého každodenního světa. Hned při příchodu budou návštěvníci přivítáni a vybaveni potřebnými instrukcemi, poté se jich ujmou průvodci, kteří je zavedou ke stolu a předají do péče číšníka.

Ten pro ně bude v kavárně obsluhou, kotvou ve tmě i zdrojem zajímavostí, na které se budou chtít zeptat. Kromě tradičního zážitku si budou letos hosté moci vychutnat i každodenní doprovodný program.

V den otevření Kavárny POTMĚ (22. 6.) si kromě kávy užijí návštěvníci vystoupení dětského sboru Školy Jaroslava Ježka a také Bárovy Barové Bandy, kapely složené ze současných i bývalých zaměstnanců Českého rozhlasu.

Další hudební vystoupení, které doprovodí posezení u nejčernější kávy 24. června., bude pod taktovkou zpěvačky Elis Mraz. Speciální program budou mít kavárníci nachystaný na poslední školní den 30. června – dopoledne bude pro školáky připraveno občerstvení společnosti Kaufland, z místa bude také živě vysílat Radio Junior. Tentýž večer se v kavárně uskuteční degustace vín z vinařství Mikrosvín Mikulov.

Kavárna POTMĚ v Praze

Vstupné do Kavárny POTMĚ je 180 korun. Vstupenky je možné zakoupit na místě i v předprodeji. Kavárna otevře slavnostně 22. června ve 14 hodin. Otevírací doba je následně každý den od 9 do 20 hodin s obědovou pauzou od 13:30 do 14 hodin

Výtěžek z prodaných vstupenek poputuje do veřejné sbírky Světluška a pomůže zrakově postiženým dětem i dospělým po celém Česku žít život posvém a naplno.

Po Praze se kavárníci s nejčernější kávou vydají dále do Uherského Hradiště, Olomouce, Brna a Jihlavy.

Pražský Patriot

https://www.prazskypatriot.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.