Chce-li beznohý invalida parkovat, musí mít výjimku

Přišel o vyhrazené místo ke stání svého vozidla před domem, kde bydlí, přestože je po úrazu bez nohou. Nyní chce dosáhnout výjimky. 

Už padesát let je Ladislav Pravec po těžkém pracovním úrazu plně invalidní. „Přišel jsem o obě nohy a navíc mi špatně srostla ruka. Také jsem po léčbě zhoubného nádoru,“ řekl.

Těžce se pohybuje a je závislý na automobilu. A také na tom, aby jej mohl zaparkovat co nejblíže svému bytu v domě ve Zrenjaninské ulici v Řetenicích.

„Vždycky jsem měl vyhrazené místo pro parkování na značku vozu. Po téměř 50 letech jsem se dočkal zrušení. Namísto toho máme u domu dvě veřejná místa pro invalidy. Přitom v domě je nás šest postižených,“ postěžoval si.

Proti rozhodnutí se odvolal. Přestože žádost podpořil lékař, úředníci ji zamítli. „Postupujeme v souladu s usnesením rady města, podle kterého se tam, kde jsou veřejná místa pro parkování držitelů průkazů ZTP a ZTP/P, nezřizují místa na konkrétní značku,“ vysvětlila Ivana Müllerová, vedoucí odboru dopravy v Teplicích.

Povolení pro Ladislava Pravce skončilo koncem roku 2012, značku mu odstranili začátkem června. Podle Müllerové je možností, jak znovu dosáhnout na výjimku, podání žádosti přímo k radním.

„Věřím, že ji v tomto případě podpoří,“ řekl tajemník Marek Fujdiak. Zatím musí Ladislav Pravec doufat, že když přijede ke svému domu,  místo pro parkování bude právě volné.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.