Hendikepované děti dostanou lepší péči

photo on stock.xchng

Lepší péči o děti s handikepem mají zajistit dvě nová pracoviště, která vznikla v areálu Mateřské školy a Speciálně pedagogického centra Jihlava v Demlově ulici.

Jihlava – Jedním z pracovišť je pracovna pro fyzioterapii. Děti s těžkým postiženým ze speciálních tříd MŠ Demlova zde budou moci odborně cvičit pod dohledem fyzioterapeutky.

Při cvičení jim pomůže i moderní zařízení místnosti. „Pracovna je vybavena hydromasážní vanou, zvedákem, magnetoterapeutickými přístroji, rehabilitačním stolem, biolampou a množstvím dalších rehabilitačních pomůcek,“ popsal primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek.

Druhé pracoviště poslouží práci speciálních pedagogů. Poradit se s nimi přicházejí nejen děti a žáci se speciálními vzdělávacím potřebami, ale také rodiče, kteří chtějí vědět, jak mají s postiženými dětmi pracovat. „Podařilo se posunout a zkvalitnit podporu dětí ve speciálních třídách MŠ a zajistit tak všestranný rozvoj těchto dětí. Rovněž se zlepšily podmínky pro práci odborníků,“ vyjádřil své přesvědčení Chloupek.

Náklady na vybudování nových pracovišť dosáhly 1 179 527 korun a na jejich uhrazení se podílelo město spolu se sponzory. Mateřská škola Speciálně pedagogické centrum Jihlava poskytuje pomoc asi patnácti stům klientů z celého Jihlavska. Kapacita mateřské školky je sto řicet dětí.

Jihlavský deník
http://www.jihlavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.