Jak úředně ověřit podpis na plné moci, když leží v nemocnici?

ilustrační foto: PhotoRack

DOTAZ: Mám manžela 2 měsíce v nemocnicí v Ústí nad Labem. Bydlime však v Mostě. Potřebuji jeho plnou moc s ověřeným podpisem. Manžel je ležící pacient, je možné dostat úředníka , třeba z Ústí nad Labem do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem?

Odpověď:

Je-li manžel samostatně nepohyblivý nebo pohyblivý jen se značným omezením, a potřebuje si vyřídit ověření podpisu na plné moci, pak lze se ve věci úředního ověření plné moci obrátit na matriku magistrátu obce, kde bydlíte (tedy města Most). Matrikářka s vámi domluví termín návštěvy přímo v nemocnici (ale i ve vašem bytě), pomůže Vám plnou moc správně sestavit a následně provede i úřední ověření.

Jestliže konkrétně ve vašem případě je nepohyblivý žadatel o úřední ověření podpisu hospitalizován, lze požádat o tuto službu i matrikářku v obci, kde je příslušná nemocnice, tedy ve vašem případě je možné  se obrátit na matriční úřad magistrátu města Ústí nad Labem.

Prokáže-li se žadatel platným průkazem osoby se zdravotním postižením (ZTP, ZTP-P), je tato schůzka zdarma, jinak stojí obvykle 30 Kč (poplatek dle místního ceníku).

redakce invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.