Sběrem elektroodpadu podpoří tělesně postižené

ilustrační foto: Brian Forbes Flickr.com

Zábřeh se zapojil do projektu na podporu osob s tělesným hendikepem. Za každé vybrané kilo elektroodpadu získá Národní rada osob s tělesným postižením jednu korunu. Společnost ASEKOL, která akci zahájila, chce letos překročit hranici jednoho miliónu korun. Právu to řekla mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.
Elektroodpad, jak dále informovala, se třídí už na šesti místech. K hnízdům, která občané využívají na ulicích Bezručova, Kosmonautů, Skalička a Krumpach, nově v polovině února přibyla i v místních částech Zábřeha Václavově (na separovaný odpad) a Hněvkově (na staré a nefunkční elektro).
„Do stacionárních kontejnerů patří baterie a drobná elektrozařízení, jako jsou například kalkulačky, rádia a podobně. Nepatří tam televizory, počítačové monitory, zářivky, úsporné žárovky, velké a malé domácí spotřebiče, tonery, CD, videokazety a jiná záznamová media,“ upozorňuje vedoucí oddělení životního prostředí městského úřadu Květoslava Hýblová.
Občané mají také stále možnost každý pracovní den odevzdávat zdarma malé i velké elektrospotřebiče na středisku Separex v Leštinské ulici.

Právo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.