Pardubice: Zámek bude plný sociálních služeb

Nádvoří pardubického zámku se 16. srpna na jeden den změní v poněkud atypické tržiště. V rámci veletrhu sociálních služeb se zde budou nabízet sociální služby, nevšední zážitky i zábava.

Akce nemá veřejnosti nabídnout pouze přehled sociálních služeb, které lze v Pardubicích najít a využívat, ale také ukázat, že svět lidí, kteří potřebují z jakéhokoli důvodu pomoc druhých, nemusí být smutný a šedivý. I proto má veletrh podtitul Žijeme v pestrém světě.

„Veletrh sociálních služeb pořádá město Pardubice od roku 2006. V posledních letech jej doplňují aktivity jednotlivých poskytovatelů, aby veřejnost nejen věděla, že zde ta která služba je, ale také měla představu, jak funguje, čím může život klientů obohatit. Už dávno přeci nejde jen o to zajistit lidem stravu, úklid, nákupy a podobně, jako kdysi,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za sociální oblast Jakub Rychtecký.

„Letošní ročník je, stejně jako ten minulý, spojen s tématikou sportu v rámci Sportovního parku Pardubice. I handicapovaní mohou být dobrými sportovci,“ dodal.

Na veletrhu se představí 24 poskytovatelů nejrůznějších sociálních služeb, ale návštěvníky čeká i zábavný program s řadou kvízů a soutěží, kulturních vystoupení či ukázek sportů, kterým se mohou handicapovaní nebo senioři věnovat, malá škola znakové řeči a řada dalších aktivit, které návštěvníky jistě zaujmou. Průvodcem jim letos bude i muž z nejpovolanějších, Martin Zach. Ač je po úrazu upoután na invalidní vozík, život nevzdává, ale věnuje se sportu, moderování i pomoci ostatním handicapovaným.

„Brány“ veletrhu se otevřou 16. srpna v 10:00 a uzavřou v 17:00.

Parlamentní Listy
http://www.parlamentnilisty.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.