Klasnová: Zločinný počin Drábka. Jde o stamiliony

klasnová

Věci veřejné přemýšlejí o tom, že vyvolají kvůli sKartám hlasování o nedůvěře vládě. Stále totiž prý hrozí, že stát bude muset spořitelně zaplatit kompenzaci výdajů. „Může to být i víc než 300 milionů,“ upozornila šéfka klubu VV Kateřina Klasnová v pořadu TV Barrandov Témata týdne.
Kvůli projektu navíc VV asi podají i trestní oznámení.

„Smlouva k sKartám je s Českou spořitelnou tak nešťastně postavená, že Česká spořitelna velmi pravděpodobně bude žádat kompenzaci výdajů,“ řekla v diskusním pořadu Témata týdne předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

„Když jsem hovořila s generálním ředitelem České spořitelny, tak vyšlo najevo, že spořitelna si nyní vyčísluje investice, které by požadovala od státu,“ zmínila. Podle ní je to zhruba 300 milionů korun. „Je to velmi pravděpodobné,“ uvedla pak na dotaz, zda by tyto peníze museli spořitelně zaplatit občané.

„Vypadá to, jako by byla smlouva uzavřena s nějakým, možná arbitrážním úmyslem, těžko to rozkryjeme. Musíme si uvědomit, že Českou spořitelnu vlastní zahraniční majitel. Jsme připraveni ve chvíli, kdy Česká spořitelna požádá o kompenzaci, že podáme trestní oznámení a myslíme si, že odpovědnost by měl tady nést pan exministr Jaromír Drábek a jeho první náměstek Šiška,“ řekla dále Klasnová.

Podle jejích slov dosud ani nebyla odtajněna smlouva mezi státem a spořitelnou. „Ta smlouva je postavena zločinným způsobem. Pan exministr Drábek lhal a lhal i nám poslancům a pokud lhal i panu premiérovi, tak je to o to horší. Ta smlouva je totiž velmi výhodná pro Českou spořitelnu a nevýhodná pro stát,“ řekla.

Asi rád četl Jistě, pane ministře

Klasnová prý před časem velmi pozorně čekala, co premiér národu ohledně sKaret sdělí. „Bylo to ale typicky nečasovské. Pan premiér určitě rád četl, nebo sledoval ‚Jistě, pane ministře‘, takže to bylo od něj ‚ano i ne‘. Nikdo si z toho ale nebyl schopen přeložit, zda sKarty budou pokračovat a pokud ano, tak v jaké podobě. Tady si to Ministerstvo práce a sociálních věcí a pan premiér stále dokola nešťastně prohazují jako horkou bramboru,“ dodala k tématu Klasnová.

Parlamentnilisty.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.