Černí koně přijeli do Chrudimi

Ve středu zavítala do Chrudimi Tour 4 change, tedy turné handicapovaných cyklistů ze spolku Černí koně, kteří navštěvují vybraná města.

Chrudim – Jejich cílem je změnit vnímání handicapu a upozornit děti na často podceňovanou bezpečnost při sportu, i cestě do školy a rodiče seznámit s preventivním přístupem k nemocem, které zanechávají trvalé následky. Turné má proto podtitul Jízda proti meningokokovi. V deset hodin dopoledne začíná program turné v chrudimském Letním kině. Zájemci tu mohou vyzkoušet třeba jízdu na invalidním vozíku nebo se zkusit přilepit ve skákacím hradu v kombinéze ze suchého zipu.

Nebyla by to však akce cyklistů, aby se na svých bicyklech a handbicích (kolo, kde se šlape rukama) neprojeli. Od tří hodin odpoledne proto startovala okružní jízda od rozhledny Bára na Podhůře.

Zájemci si mohli vyzkoušet, jak se jezdí handicapovaným na speciálně upravených kolech. Této nabídky využil i primář dětského oddělení Chrudimské nemocnice David Kasal a posadil se za řidítka handbiku, jenže ve sjezdu ke Kochánovickému rybníku mu selhaly brzdy. Aby se lékař zachránil, zapadl do trní a kopřiv. Naštěstí si odnesl jen několik škrábanců. Na speciálně upraveném kole se projížďky zúčastnil i bojovník s následky dětské mozkové obrny Míša Tereska.

Chrudimský deník
http://chrudimsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.