Postiženým dětem rozdělí sto tisíc korun

ilustrační foto: edu1971 / photoXpress

Celkem se již díky beneficím v Harrachově za uplynulé ročníky na financích a darech vybrala částka v přibližné výši půl milionu korun

Harrachov – Ke spokojenosti pořadatelů, sponzorů, partnerů, hráčů, dětských účastníků a v neposlední řadě samotných diváků, proběhl 4. ročník benefiční akce pod názvem Pomáháme fotbalem. Ta byla i letos obohacena o dětský den, který předcházel fotbalovému klání a pozdějšímu večernímu koncertu.

S fotbalem se svezl i dětský den

Krakonoš společně s Trautenberkem požehnali čtvrtému ročníku harrachovské fotbalové dobročinné akce. Pořadatelé výborně připravili dětský den se spoustou atrakcí jako jsou trestné kopy na čarodějnici, střílení ze vzduchovky, jízda na kole, jízda a chůze na laně, malovaní na obličej, jízda na živých koních, a podobně.

Děti se skvěle bavily a při splnění disciplín si odnesly i hodnotné dárky. Při následném fotbalovém klání se početnému publiku představilo celkem pět fotbalových týmů (Stará garda Harrachov, Stará garda Libštát, CIMEX group, Václaváci – s legendami českého lyžování a nově též polští hosté z týmu Tatra Krzeniów Nowy Kosciol) Bohužel vinou zranění (např. Horsta Siegla a Ivo Ulicha) chybělo letos s omluvenkou na poslední chvíli mužstvo Strahova 1830, které alespoň divácky zastoupil Josef Obajdin. Hlavním cílem celé benefice však bylo předání šeku ve výši 100.000 korun k rozdělení mezi harrachovské rodiny pečující o dítě s handicapem.

Šek převzala neslyšící lyžařka

Šek ve zmíněné hodnotě symbolicky za všechny budoucí obdarované žadatele převzala neslyšící úspěšná česká lyžařka Tereza Kmochová, držitelka letošních 5-ti zlatých medailí z deaflympiády v ruském Magnitogorsku. Nicméně konečná výše rozdělované částky, bude ještě vyšší. Započte se do ní následně také tržba z prodeje občerstvení a také příspěvky od návštěvníků, kteří se hojně kupovali odznáčky i trička s emblémy akce. Navíc nyní kdokoliv může dále na tuto dobrou věc přispět libovolnou částkou na transparentní účet Nadačního fondu Pomáháme fotbalem. Celkem se již za uplynulé čtyři ročníky na financích a darech vybrala částka v přibližné výši půl milionu korun. Součástí dobročinné akce bylo také večerní hudební vystoupení. „Velmi nás těší opakovaný kladný přístup všech našich sponzorů, přispěvatelů a partnerů. Bez nich by tato benefiční akce neměla každý rok kvalitativní růst. Od letoška je navíc profesionálněji zastoupena zřízením nadačního fondu stejného jména. Do budoucna chceme výběr příspěvků pro místní hendikepované občany rozšířit o konání ještě i jinak zaměřených společenských akcí,“ sdělil spolupořadatel benefičního počinu Tomáš Vašíček.

Vítězi fotbalového miniturnaje se stali hráči týmu Václaváci (s legendami českého lyžování), druzí pak vinou horšího vzájemného skóre skončili polští fotbalistě, třetími borci Staré gardy Harrachov. Krásné čtvrté a páté místo náleží výběru CIMEX group, resp. libštátské Staré gardě.

Krkonošský deník
http://krkonossky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.