Projekt Střevotour zaměřený na prevenci rakoviny je dnes v Praze

Projekt Střevotour zaměřený na prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku zavítá dnes do Prahy. Lidé si mohou v Jankovcově ulici mezi 09:00 a 15:00 projít obří maketou o rozměrech 9 x 4 metry a podívat se, jak vypadá tlusté střevo uvnitř.

Uvidí zdravou sliznici i choroby, které nejčastěji střevo postihují. Dozvědí se o možnostech léčení nemoci, která se ročně zjistí u více než 8000 Češek a Čechů, a také o možnostech jejích včasného záchytu.
Zdravotní pojišťovny od loňska posílají zvací dopisy lidem, kteří na vyšetření mají nárok a v daném intervalu na něm nebyli.
Maketou provádějí lékaři, zdravotní sestry a studenti vyšších ročníků medicíny. Návštěvníci tak mají možnost klást otázky přímo zdravotníkům, kteří problematiku včasného záchytu a léčby rakoviny tlustého střeva a konečníku ovládají.
Pořádající sdružení Onkomaják nabízí na svém webu virtuální prohlídku zájemcům, kteří na některou ze zastávek Střevotour osobně nemohou přijít.
Projekt Střevotour odstartoval v dubnu, nejbližší další zastávky jsou 19. června ve vsetínské nemocnici a 25. června v Chebu nejprve před tamní zdravotní školou a pak v obchodním centru Dragoun.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.