Ministerstvo varuje před bylinnými gely Profesional 500

Ministerstvo zdravotnictví varuje před pěti bylinnými gely Profesional, není jasné jejich složení ani původ, což může být pro spotřebitele riziko.

„V případě nastalých zdravotních potíží v souvislosti s aplikací kosmetického přípravku nemají toxikologická střediska možnost zjistit informace o rámcovém složení přípravku, a zvolit tak rychlé a náležité lékařské ošetření,“ uvedl dnes v tiskové zprávě hlavní hygienik Vladimír Valenta.

Varuje konkrétně před těmito výrobky: Koňský balzám bylinný s mentholem chladivý 500 ml Profesional, Koňský balzám bylinný s kafrem extra 500 ml Profesional, Koňský balzám bylinný s chilli a kafrem hřejivý 500 ml Profesional, Aloe vera gel 500 ml Profesional a Konopný gel 500 ml Profesional. Na etiketách jsou podle hygienika uvedeny buď vymyšlené čárové kódy, nebo kódy, který patří cizí firmě.

Jako prodejce všech pěti výrobků ministerstvo uvedlo firmu Krishna International s.r.o., konkrétně prodejnu TEXTIL HALLE ve Valašském Meziříčí, první gel prodávala ještě společnost KLM J.H. z Jindřichova Hradce a čtvrtý a pátý z výše zmíněných gelů prodával Duc Thang Le v prodejně v Obchodním centru na adrese Kamenice 104 v Náchodě. Z informací ministerstva vyplývá, že na etiketě prvních tří gelů je uvedena společnost MAURIA HK s.r.o., která ale jakoukoli spojitost s přípravky odmítá, skutečný výrobce je tak podle tiskové zprávy neznámý. Jako distributor čtvrtého a pátého gelu je uvedena společnost Ann-Mary, spol. s r.o. z Prahy 10.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.