Na péči o děti získávají peníze při závodě kačenek

ilustrační foto: stock.xchng

Soběslavské I MY pomáhá v celém Jihočeském kraji postiženým dětem a jejich rodinám již 17. rokem. Pravidelně navštěvuje 40 rodin, kde odborné poradkyně spolu s rodiči hledají způsoby, jak rozvíjet dovednosti dítěte a jak mu porozumět.

Soběslav – „Poradkyně podporují celou rodinu, aby náročné období zvládla. Tuto ranou péči nám pomáhá financovat charitativní závod Pusť kačku,“ uvedla koordinátorka střediska I MY Klára Csirková.

Závod žlutých umělohmotných kačenek odstartuje letos 11. června již popáté. Běžně se podaří prodat kolem 2000 malých kačenek za 50 korun a kolem padesáti velkých za 1500 korun. Dějištěm závodu bude opět vodní kanál v Českých Budějovicích.

Vzhledem k tomu, že ranou péči hradí stát jen ze 60 procent, Klára Csirková věří, že i letos bude závodnic zase o něco víc.

V každém regionu čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje společnost Globus, která provozuje hypermarkety, částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit jeden hlas denně až do 31. května. Děkujeme, že chcete spolu s námi vytvářet Lepší svět!

Hlasujte na www.globus.cz/ o-globusu/spolecenskaodpovednost/lepsi-svet.html

Českobudějovický deník
http://ceskobudejovicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.