Zapojte se do programu ČSOB a pomozte pomáhat potřebným i vy!

illustrator foto: g-point / stock.xchng

Nechte se inspirovat grantovým programem ČSOB pomáhá regionům a podpořte spolu s ním dobrou věc ve svém blízkém okolí. Vyberte si konkrétní neziskovou organizaci a věnujte jí libovolnou částku. Čím více daný projekt získá od vás, tím větší příspěvek pak dostane od ČSOB. Ta v každém regionu rozdělí 150 000 korun. Darovat libovolný finanční obnos můžete od nynějška do 26. června.

Cílem programu ČSOB pomáhá regionům je vytvořit pro neziskové organizace jednoduchou a efektivní platformu, skrze kterou se mohou ucházet o příspěvky veřejnosti a v návaznosti na to i o finanční příspěvky přímo od ČSOB. Zároveň se svým „soutěžním“ formátem snaží motivovat neziskové organizace k co nejlepší a nejrozsáhlejší prezentaci svých konkrétních projektů, a přibližuje tak jejich činnost veřejnosti.

HRAJE 56 PROJEKTŮ

V jarním kole je ve hře celkem 56 projektů, v každém regionu můžete zvolit ze čtyř neziskových organizací. „Lidé se o užitečné projekty v blízkosti svého domova zajímají, a když dostanou příležitost, rádi jim i finančně přispějí. V loňském roce se příspěvky od individuálních dárců dotkly hranice neuvěřitelných tří milionů korun,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

O částce, kterou jednotlivé projekty získají, rozhoduje právě veřejnost. Čím více peněz se podaří neziskovkám vybrat, tím vyšší částku obdrží i od ČSOB. Projekt, který v daném regionu vybere nejvíce peněz, získá 50 000 korun, další pak podle pořadí 40, 35 a 25 tisíc korun.

ČSOB celostátně tedy rozdělí 2 100 000 Kč. V posledním loňském kole organizace po celé ČR získaly od individuálních dárců 1 603 964 korun a celková částka s příspěvkem ČSOB tedy přesáhla 3 700 000 korun.

KDO SOUTĚŽÍ U NÁS

V našem kraji se o vaši přízeň nyní ucházejí čtyři projekty. Prvním je Nevidíme, ale naše práce je vidět! olomouckého TyfloCentra.

Ztráta či omezení zraku vedou nejen k problémům spojeným s léčením, ale odrážejí se také na psychice člověka a ovlivňují přístup k životu a k práci. Častým důsledkem pak bývá nezaměstnanost, složité hledání zaměstnání, nebo nutnost změnit povolání. TyfloCentrum Olomouc chce pomoci tuto problematiku řešit.

S úspěchem a výsledky se to daří díky novému projektu s názvem Nácvik trasy – profesní příprava a praxe zrakově postižených v Olomouckém kraji. Až 24 osob se zrakovým postižením získá příležitost pracovního uplatnění či zkušenosti, které jsou na trhu práce nepostradatelné. Uchazeči se tak například seznámí s pracovními návyky, kolektivem, naučí se ovládat PC, získají znalost prostředí na internetu a jiné.

„Věříme, že zaměstnávání a vzdělávání u osob s postižením má vždy několikanásobnou přidanou hodnotu a finance takto investované, jsou investicí do kvality života těchto osob,“ říkají pracovníci centra.

Další soutěžící projekty – Podpora hygienických návyků u lidí bez přístřeší Charity Šternberk– střediska Uničov, Bezpečně bezbariérovým automobilem do školy prostějovské Střední, základní a mateřská školy JISTOTA a Komplexní rehabilitace pacientů s těžkým duševním onemocněním přerovského Duševního zdraví – představíme v dalších týdnech.

Pokud vás zajímají další projekty, které můžete v našem regionu podpořit, podívejte se na stránky www.csobpomaharegionum.cz. Na nich můžete na vybranou aktivitu rovnou přispět – s využitím platebního tlačítka Klikni a daruj je to jednoduché a zabere vám to jen pár minut. Výběr peněz potrvá do 26. června.

18.5.2017
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.