Potřebuji navštěvovat fyzioterapeuta, ale zaměstnavatel mi nechce dát placené volno. Má na to právo?

ilustrační foto: Photoxpress

Dotaz:
Jsem osoba zdravotně znevýhodněná. Mám nárok na placené volno k návštěvě fyzioterapeuta? Jsem diagnostikovaná chronickou nemocí svalů a velice mi toto pomáhá. Navštěvovala jsem už tohoto lékaře 1,5 roku na doporučení své lékařky a neměla jsem problém s volnem k návštěvě lékaře (vždy jsem dokládala propustku ), ale nyní jsem změnila zaměstnavatele a ten mi nechce tyto 2 hodinové návštěvy jednou do měsíce omluvit. Je to u každého zaměstnavatele jiné a nebo existuje nějaký paragraf?

Odpověď:

Jako zaměstnanec máte povinnost si návštěvu lékaře zajistit mimo pracovní dobu. To však není vždy možné a z toho důvodu má zaměstnavatel povinnost Vám poskytnout placené volno. Má to ale bohužel podmínku.

Zaměstnavatel má povinnost Vám poskytnout placené pracovní volno jen po nezbytně dlouhou dobu. V praxi to tedy znamená, že se může stát, že Vám zaměstnavatel proplatí volno pouze po tu dobu, po kterou by trvala návštěva lékaře v nejbližším zdravotnickém zařízení od zaměstnání.

Může se tedy stát, že pokud by například byl fizioterapeut poblíž Vašeho zaměstnání a cesta k němu a spět by Vám trvala 30 minut, ale vy navštěvujete fizioterapeuta, kde strávíte na cestě 90 minut, tak Vám nemá povinnost proplatit 60 minut, které jste strávila navíc na cestě.

Z toho důvodu je dobré využívat zdravotních služeb, které jsou co nejblíže Vašemu zaměstnavateli.

Ve Vašem případě se dá tedy říci, že Váš zaměstnavatel je povinen Vám pracovní volno jednou měsíčně proplatit, nemusí ale proplatit celé dvě hodiny.

Faktem však je, že pokud Vašemu zaměstnavateli vadí, že strávíte dvě hodiny měsíčně u lékaře, tak stojí za zvážení, zda nezměnit zaměstnání, protože správnému zaměstnavateli by mělo záležet na zdravotním stavu svých zaměstnanců, aby mohli v práci podávat co nejlepší výkon.

A pokud tak moc Vadí Vašemu zaměstnavateli, že dvě hodiny měsíčně strávíte u lékaře, tak při nejbližším snižování stavu to nejspíše bude důvod pro Vaše propuštění, nějaký důvod si vždy zaměstnavatel najde.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.