Člověk v tísni pomáhá podvyživeným dětem v Angole

Česká humanitární organizace Člověk v tísni vyškolila v Angole dobrovolníky pro práci s podvyživenými dětmi. V provincii Bié, kde podle této organizace trpí podvýživou každé šesté dítě, se problematice věnuje 560 takto připravených lidí.
Dobrovolníci pracují na místě, které se rozlohou rovná polovině území Česka, už rok a za tu dobu vyšetřili 230.000 dětí. Z nich 32.000 dostalo speciální terapeutickou stravu, díky níž se 96 procent zotavilo.

Podle koordinátorky angolských projektů Jitky Škovránkové je příčinou situace neúroda způsobená loňským extrémním suchem.

Projekt české organizace pokrývá šest angolských provincií a podporuje ho Dětský fond OSN (UNICEF) a Úřad Evropské komise pro humanitární pomoc (ECHO).

Děti vybrané do nutričního programu dostávají čtyři až osm týdnů výživu z arašídů obohacenou o vitamíny a minerály. Nejzávažnější případy se posílají do nutričních center při zdravotních střediscích. Dobrovolníci pořádají také přednášky, na nichž vesničanům vysvětlují význam kojení novorozenců a možnosti, jak podvýživě předejít.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.