Jak se dostat do českých lázní

Přes zdravotní pojišťovnu
1. Praktický lékař vystaví návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou dle doporučení odborného lékaře nebo ošetřujícího lékaře při hospitalizaci. Zároveň navrhne typ lázeňské péče (komplexní nebo příspěvková) a místo vhodné pro léčbu daného onemocnění (indikace).
2. Komplexní, nebo příspěvkovou lázeňskou péči schválí revizní lékař pojišťovny.
3. V případě komplexní lázeňské péče odešle zdravotní pojišťovna schválený návrh přímo lázním, které pacienta předvolají k nástupu. KLP čerpá pacient v době pracovní neschopnosti. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, celodenní stravování a ubytování.
4. Schválený návrh na příspěvkovou lázeňskou péči je odeslán do lázní prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo pacienta. V případě příspěvkové lázeňské péče přispívá zdravotní pojišťovna na léčebnou část celkové ceny lázeňského pobytu. Ubytování a stravování si léčený hradí sám a během pobytu není v pracovní neschopnosti.

Jako samoplátce

Neschválí­-li zdravotní pojišťovna komplexní ani příspěvkovou lázeňskou péči nebo o ni nebylo žádáno, může klient absolvovat pobyt v lázních jako samoplátce. Vybrat si může lázeňské léčebné, relaxační, víkendové i wellness pobyty. Pobytem v lázních však kromě příjemně strávené dovolené v krásném prostředí pečuje zároveň o své zdraví.

A) Léčebné pobyty jsou zaměřeny na lázeňskou léčbu i prevenci různých onemocnění. Na základě vstupní prohlídky a podle zdravotního stavu sestaví lázeňský lékař klientovi individuální léčebný plán.
B) Relaxační a wellness pobyty slouží k odpočinku, načerpání nové energie a regeneraci těla i ducha. Každé lázně mají připravenou rozmanitou nabídku týdenních či víkendových pobytů.

Zdroj: www.lecebne­lazne.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.