Hendikepovaní mají mistrovství Evropy v stolním tenisu

rené tauš

Také intelektově hendikepovaní mají své mistrovství. Evropští stolní tenisté měří své síly v Hradci Králové…

Sportovní hala v Třebši – čtvrti Hradci Králové –  až do soboty hostí sedmé mistrovství Evropy ve stolním tenise sportovců s mentálním znevýhodněním.

Včera sportovci celý den vedli zápasy, dnes je čeká pouze soutěžní dopoledne. Po obědě si prohlédnou město a jeho zajímavostí a památky. Do Hradce Králové se přijeli utkat sportovci ze šesti zemí – Rakousko, Estonsko, Francie, Německo, Rusko a samozřejmě Česká republika.

Na programu turnaje jsou týmové soutěže, čtyřhry a zítra také utkání jednotlivců. V sobotu se pak uskuteční finále.

„Máme zde čtyři kategorie – muže, ženy a juniory dívky a chlapce. Mužů zde hraje patnáct, žen osm a v juniorských kategoriích budou startovat tři muži a dvě dívky. To je nová začínající kategorie. V České republice má svou premiéru. Doufáme, že v dalších šampionátech se nám kategorie obsadí více,“ vysvětlila Deníku Lucie Francová, ředitelka mistrovství.

Dodala, že celkově očekávali větší účast, ale v některých zemích sportovci naráží na menší podporu státních organizací. V Českue je mistrovství Evropy poprvé. V Hradci Králové stolní tenisté pořádají už dvacet let mistrovství republiky a je zde dobře fungující oddíl.

„Působíme na speciálních školách, odkud většina našich svěřenců pochází a máme zde výborné podmínky,“ dodala Deníku Francová.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.