Z nemocnice v Praze uprchl vězeň, podle policie zvlášť nebezpečný

Z Thomayerovy nemocnice v pražské Krči dnes odpoledne uprchl čtyřiačtyřicetiletý vězeň, podle policie je zvlášť nebezpečný.  Z nemocnice utekl neozbrojen, podle ní je ale možné, že si zbraň rychle obstará, neváhal by ji prý využít. Lidé by se proto neměli pokoušet ho sami zadržet.

 

Policejní mluvčí Jana Rösslerová  řekla, že si odpykával trest za loupeže, při nichž si počínal velmi agresivně.
Hledaný Jan Novák je vysoký 188 až 190 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť, hnědé vlasy a modré oči. Oblečený byl při útěku do vězeňského oděvu – pyžama žluté barvy a pruhovaného modrobílého županu. Na nohou měl pantofle. „Ve vězení si odpykával trest odnětí svobody za brutální loupeže a kriminalisté tak nevylučují, že by mohl být svému okolí nebezpečný … Důrazně proto apelujeme na veřejnost, aby se muže nesnažila v žádném případě zadržet, ale okamžitě volala na tísňovou linku 158 a pohyb hledaného ohlásila policistům,“ uvedla policie.
Do pátrání se podle informací zveřejněných na policejním webu zapojily nejrůznější hlídky z okolí včetně policistů ze speciální pořádkové jednotky, kriminalisté výjezdové skupiny nejen z obvodního, ale i krajského ředitelství, a také detektivové specializující se na pátrání po osobách. K nemocnici dorazili i psovodi se speciálně vycvičenými psy a policisté začali intenzivně propátrávat široké okolí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.