Pardubický Jam Boom: Když hudba spojuje

ilustrační foto: Jon Sullivan public domain photos

Více než dvacítka muzikantů z různých regionálních kapel přijde zdarma ukázat, co umí. Ve středu 3. prosince od 19 hodin se prostory bezbariérového ABC klubu Na Olšinkách rozezní rockovými hity zahraničních, ale i domácích interpretů.

ilustrační foto: Jon Sullivan public domain photos

U příležitosti Evropského dne osob se zdravotním postižením spojilo své síly Aquacentrum Pardubice s pardubickým ABCklubem.
Ve středu 3. prosince od 19 hodin se prostory bezbariérového ABC klubu Na Olšinkách rozezní rockovými hity zahraničních, ale i domácích interpretů, ovšem v improvizovaném a často i neočekávaném aranžmá kapel a muzikantů z Pardubicka a okolí.
„Fanoušci rocku se mohou těšit mimo jiné na skladby od ZZ¬Top, Thin Lizzy, The Doors, Blues Brothers, Boba Dylana, Cream, ale i Krausberry či Vladimíra Mišíka. Trochu jinou příchuť budou mít songy od Čechomoru, Vlasty Redla, Kamelotu nebo Michala Prokopa,“ prohlásil producent akce Bohumil Roub.

Hudba spojuje

„Mottem celého projektu je Hudba spojuje, hudba pomáhá. Více než dvacítka muzikantů z různých regionálních kapel přijde zadarmo ukázat, co umí, a to v kombinovaných, ne zcela připravených sestavách. O to je to divácky zajímavější. Zároveň však prosíme o shovívavost, ne vždy musí všechno znít jako na připraveném hudebním festivalu,“ zdůraznil Bohumil Roub a slíbil, že kromě kapel Klondike, Krabice revival band, MVC¬SBB a také skupiny YesMadam (Deep Purple revival) budou na pódiu sekundovat například Martin Langr, Martin Prorok,Jan Hlubocký a Zdeněk Mašek z formace Volant či David Jeníček z Caximby.

Zahraniční host

Jako zahraniční host se připojí i kytarista bosenské rockové legendy Crvenych Jablok Braňo Sauka.
„Připravena je na naše poměry bohatá tombola, se kterou nám pomohli přátelé z různých firem i institucí, za což jim děkujeme. Výtěžek tomboly věnujeme na sportovní kariéru aktuální mistryně České republiky ve stolním tenise vozíčkářů Spomenky Habětínkové – Tomič. Rádi bychom jí usnadnili cestu na abilympiádu, na kterou by jinak finančně neměla,“ dodal producent této charitativní akce.
„Vstupné na středeční večerníakcivpardubickémABC klubu je 80 korun. Lidé se zdravotním postižením samozřejmě mohou přijít zdarma,“ ujistil Bohumil Roub.

Zvedák Delfín

Večernímu Jam Boomu bude předcházet rovněž ve středu od 11 hodin slavnostní předání bazénových zvedáků Delfín, které jsou určené pro osoby se zdravotním a tělesným postiženým a usnadní jim vstup do bazénů v pardubickémaquacentru. „Celý den budou mít osoby se zdravotním postižením vstup do celého areálu aquacentra za velmi zvýhodněnou cenu,“ prohlásil ředitel pardubického aquacentra Jiří Vysoudil. Zvedáky zakoupilo Aquacentrum za podpory města a oba vyjdou i s montáží podle Jiřího Vysoudila na 300 tisíc korun.

deník.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.