Dřevěný orel nemocným dětem přinesl v aukci 200 tisíc korun

Rekordní částku vydražili organizátoři lednového Plesu jako Brno na aukci, která byla jeho součástí. Nadační fond pro dětský úsměv od nich získal 430 tisíc korun. „To je o 150 tisíc víc, než loni. Překvapilo nás to,“ informovala včera ředitelka fondu Alice Tobiášová.

Peníze z aukce si rozdělí pět postižených dětí, které už před plesem vybrali organizátoři.

Šek na 86 200 korun dostal od patronky nadačního fondu modelky Jitky Válkové i desetiletý Matěj Hejduk. Kvůli dětské obrně se pohybuje jen na vozíku. „Moc se těším na nový mechanický vozík. Mamka se o mě alespoň nebude muset tak starat,“ uvedl chlapec.

Rodičům peníze pomohou i s rekonstrukcí v rodinném domě. „Pokryje to část nákladů na schodišťovou plošinu. Ta je velmi drahá,“ vysvětlila Matějova matka Dagmar.

Nejvíce peněz pro fond přinesla v aukci dražba dřevěné sochy orla. Vytvořil ji dvojnásobný mistr světa ve sportovním dřevorubectví Martin Komárek. „Jsem rád, že po takové době kdy se živím dřevorubectvím, má práce i pomáhá,“ byl spokojený Komárek.

Dvě stě tisíc korun za orla utratil Julius Prüger. „Mám od Komárka doma už několik soch. Dozajista by mi orla vytvořil na objednávku. Takhle jsem měl ale možnost pomoci nemocným dětem a jsem za to rád,“ tvrdí Prüger.

Organizátor Plesu jako Brno Bedřich Snášel doufá v ještě větší výtěžky v aukcích v dalších ročnících plesu. „Částky jsou rok od roku vyšší. Do budoucna zvážíme spolupráci s nějakým aukčním domem,“ nastínil.

http://blanensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.