Amelie pomohla desítkám lidí po rakovině najít práci

ilustrační foto: foxtongue / Flickr. com

Když krátce onemocníme, většinou se nic neděje, ale návrat po dlouhodobé nemoci může být těžší. Právě této problematice se věnoval projekt Návrat do zaměstnání po onkologické nemoci, který jako první svého druhu v České republice realizovalo Občanské sdružení Amelie.

Příbram – Projekt se blíží se svému závěru a byl určen lidem žijícím ve Středočeském kraji, jejichž nemoc ustoupila, pobírali invalidní důchod a měli potíže s nalezením zaměstnání.

Například jako Linda Klára Paučková, která našla manažerskou práci. Na tuto pracovní pozici neměla dostatečné pracovní zkušenosti v oboru produkce a živého internetového vysílání. „Díky možnosti čerpat mzdový příspěvek měla dostatek času na zapracování a ověření si, zda tuto práci zvládne,“ říká koordinátorka projektu Radka Pončová s tím, že klienti projektu ocenili hlavně vzdělávací kurzy, které přispěly k posílení sebevědomí, získání užitečných informací především z oblasti pracovněsociální, nastartování pravidelného denního režimu a v posílení vůle ráno vstát.

V rámci projektu se uskutečnil také veletrh pracovních příležitostí pro lidi po onkologické nemoci. Jednalo se o komorní akci, která přispěla k odbourání předsudků na straně zaměstnavatelů o onkologicky nemocných a k pochopení jejich nelehké situace. „Cíl projektu byl naplněn nad očekávání – z 59 účastníků se 34 z nich podařilo najít si zaměstnání. Projektu se zúčastnilo 55 žen a 4 muži, nejčastější diagnóza účastnic byla karcinom prsu. Všem účastníkům projektu je a bude umožněno účastnit se aktivit v Centrech Amelie v Praze, Rakovníku a Příbrami,“ dodává koordinátorka.

http://www.pribramsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.