Šumava na nohou pojede na kole, dámské trio může doplnit každý

Čím více kilometrů najedou, tím více peněz získají na blížící se charitativní koncert

Vimperk / České Budějovice – Charitativní koncert, který se uskuteční 19. září v KD Cihelna ve Vimperku a má přinést prostředky na pořízení pomůcek pro zdravotně postižené lidi z šumavského regionu, se pokusí spolu se zástupkyněmi spolku Šumava na nohou podpořit i vimperští bikeři. Stane se tak již tento pátek v Českých Budějovicích. O tom, že Vimperáci to na kole umí, určitě není pochyb, nicméně v pátek bude jejich kondice opravdu hodně důležitá. Pomůže totiž při získání dalších peněz, které je připravena poskytnout nadace ČEZ. Právě ta vybrala projekt Šumava na nohou jako jeden ze dvou, které hodlá podpořit v rámci svého projektu Oranžové kolo.

„Nadace ČEZ staví v dějištích letních festivalů stánek, ve kterém jsou dvě stacionární kola. Ta jsou přidělena na dvě a půl hodiny dvěma neziskovým organizacím, které jedou jedna proti druhé o sto tisíc korun,“ vysvětluje za spolek Šumava na nohou Jana Kůsová.

Za každou z vybraných organizací pojede na kole vždy po dobu jedné minuty jeden její zástupce, nebo sympatizant z publika. „Minutu vydrží na kole každý a může svým šlapáním pomáhat. Ujetá vzdálenost se převádí na peníze a ty jdou té organizaci, za kterou dotyčný závodí. Sto tisíc korun si mezi sebou nakonec obě organizace rozdělí podle vzdálenosti ujeté prostřednictvím svých zástupců najela,“ doplnila za spolek Věra Vávrová s tím, že akce se uskuteční v pátek od 15 hodin v Českých Budějovicích na náplavce u Dlouhého mostu v rámci festivalu Vltava žije. Společně se do pedálů opře dámské trio Jana Kůsová, Věra Vávrová a Monika Kotherová.

„Přijeďte v pátek do Českých Budějovic, skočte tam na kolo a podpořte svou minutovou jízdou snahu týmu Šumava na nohou odvézt si z festivalu 50000 korun na Koncert pro Báru, Barušku, Lucku, Tomáše, Pavlíka a Jonáše,“ pozvala Věra Vávrová.

MIROSLAV FUCHS
Prachatický deník
http://prachaticky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.