Handicap Rally propojí světy zdravých a postižených lidí

vozíčkářka

Slalom na vozíku, hmatové pexeso, góly s hráči Sigmy. Sdružení lákají do Korunní pevnůstky

Olomouc – Především dětský smích se bude v neděli rozléhat areálem Korunní pevnůstky v Olomouci. Celodenní program tam rodinám s dětmi nabídnou hned dvě akce, osmý ročník Handicap Rally Dobrého místa pro život a Jeden dětský den nestačí Nadace Malý Noe.

Handicap Rally se letos uskuteční na novém místě. „Spojili jsme ji s akcí Nadace Malý Noe, která každoročně chystá program pro děti z dětských domovů Olomouckého kraje,“ vysvětlila Věra Novotná, předsedkyně Dobrého místa pro život. Zdůraznila, že se Handicap Rally ponese v tradičním duchu tak, jak jsou návštěvníci zvyklí. „Rodiny dostanou do týmu handicapovaného kamaráda a společně projdou několik soutěžních stanovišť,“ vysvětlila Věra Novotná. Poznamenala, že ti, kdo se chtějí soutěže zúčastnit, se mohou přihlásit hned po příchodu do pevnosti. Ve velkém stanu, kde je start i cíl, budou také dobrovolníci, kteří poradí, kde a jak začít.

Na programu jsou čichací soutěže, hmatové pexeso, slalom na invalidním vozíku, střelba na branku s fotbalisty Sigmy, překážková chůze se slepeckou holí nebo také golf. „Každý rok se snažíme stanoviště a disciplíny obměňovat, tento rok se tři z nich odehrají přímo v Pevnosti poznání,“ prozradila předsedkyně sdružení Dobré místo pro život. „Smyslem naší akce je propojení světa handicapovaných a zdravých lidí. Občas se jich bojíme a také oni nás. Je to citlivé téma a leckdy nevíme, jak se k postiženým chovat. Prostřednictvím dětí, díky jejich bezprostřednosti, se tyhle bariéry bourají. A o to nám jde především,“ dodala Věra Novotná. Kromě soutěžních disciplín nabídne areál Korunní pevnůstky živou hudbu. V neděli tu zahrají kapely dětských domovů z Olomouce a Přerova, představí se Divadlo na cucky, hasiči nabídnou pěnovou show, k programu přispějí také skauti a Technické služby města Olomouce příchozím ukážou, jak se má správně třídit odpad. V 15 hodin zazpívá zpěvačka známá z televizní SuperStar Markéta Konvičková. Handicap Rally startuje v 10 hodin a končí v 16 hodin, vstup je zdarma.

04.09.2015
PETRA PÁŠOVÁ
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.