Příbram vypíše výběrové řízení na šéfa centra sociálních služeb

ilustrační foto: PhotoRack

Příbram vypíše výběrové řízení na nového ředitele centra sociálních a zdravotních služeb. Po odvolání Jitky Šperkové centrum do konce ledna dočasně řídí Dušan Strakula, což kritizovala opozice.

ilustrační foto: PhotoRack

Podle ní k tomu nemá předpoklady, vedení města to odmítalo. Radní rozhodli, že v únoru a březnu organizaci povede bývalý ředitel domova pro seniory Antonín Hejduk. Stálý ředitel vzejde z výběrového řízení, které bude organizovat personální agentura, sdělila mluvčí radnice Pavlína Svobodová.

„Pan JUDr. Hejduk je jmenován na dobu dvou měsíců, což je doba potřebná k tomu, aby odborná agentura měla dostatek času vybrat definitivního ředitele. Tato agentura se v minulosti již jednou osvědčila, a to dobře zvládnutým výběrovým řízením na ředitele Městských lesů Příbram, s. s r.o.,“ uvedl starosta Jindřich Vařeka (ANO).

Hejduk v minulosti vedl odbor sociálních věcí a zdravotnictví příbramského městského úřadu, byl vedoucím úseku administrativně správních činností a sociálních služeb Centra Rožmitál pod Třemšínem a do loňského roku byl ředitelem Domova seniorů Maják Příbram.

Kvůli změnám ve vedení centra sociálních a zdravotních služeb se v Příbrami rozhořel spor mezi opozicí a vedením města. Některým opozičním zastupitelům se nelíbilo angažmá Strakuly, který podle nich nemá pro práci odborné předpoklady. Podle bývalého starosty za ČSSD Josefa Řiháka Strakula dostal funkci jako odměnu za práci, kterou odvedl v komunálních volbách pro vítězné hnutí ANO. Starosta Jindřich Vařeka (ANO) to odmítl a prohlásil, že Strakula dostal šanci díky schopnostem, které prokázal.

Předchozí ředitelka Šperková podle Vařeky neměla základní manažerské schopnosti. Ona tvrdila, že jí byl nyní zrušen pracovní poměr ve zkušební době bez udání důvodů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.