Diváci v Dejvickém divadle letos mohou přispět Kontu Bariéry

 Kontu Bariéry, které získává peníze na pomoc sociálně i zdravotně postiženým, mohou letos přispět i návštěvníci Dejvického divadla.

Spolupráce pod heslem Dej si kabát do šatny podpoří konto pětikorunou za poplatek za šatnu z každého odloženého kusu oděvu. Veřejnosti bude tento projekt představen 9. února hrou Kakadu Karla Františka Tománka a Jiřího Havelky, ve které Simona Babčáková hraje roli autistky Wendy. Konto Bariéry z výtěžku celoročního projektu bude pomáhat právě lidem s touto diagnózou.

„Spolupráce staví na vtipu a nadsázce. Představení Dejvického divadla jsou beznadějně vyprodaná, a tak soubor láká alespoň k návštěvě šatny. Čím víc kusů oděvů nebo zavazadel si divák odloží, tím lépe pro Konto Bariéry. To získá pět korun za každý kousek,“ sdělila ČTK za Konto Bariéry Kristina Jakubcová.

Zkouška spolupráce Dejvického divadla s Kontem Bariéry se uskutečnila na jaře 2015. Dejvičtí zdražili lístky na jednu reprízu legendárního představení Ucpanej systém a výtěžek věnovali Adélce, klientce Konta Bariéry, na speciální terapie.

Konto Bariéry, stěžejní projekt Nadace Charty 77, je dlouhodobá sbírka, z níž byly za 21 let rozděleny stovky miliónů korun. Díky desetitisícům dárců, kteří dávají pravidelný měsíční příspěvek, pomáhá potřebným. V prvních letech se pomoc soustředila na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek a odstraňování bariér v bytech, školách a veřejných budovách.

V posledních letech se těžiště přesouvá k podpoře projektů, které umožňují rovnoprávné pracovní uplatnění a plnohodnotný život těchto lidí. Je to například projekt Stipendium Bariéry, který ročně podporuje desítky handicapovaných studentů středních a vysokých škol.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.