Nadace podpořila tlumočnictví českého znakového jazyka

ilustrační foto: Photoxpress

Tlumočníků českého znakového jazyka je v České republice katastrofální nedostatek. Statistiky uvádějí, že na jednoho tlumočníka v Česku připadá 145 neslyšících klientů, zatímco v zahraničí je tento poměr 4 až 5 neslyšících na jednoho tlumočníka.

Hradec Králové – Obor Tlumočnictví českého znakového jazyka proto nově nabízí Vyšší odborná škola Štefánikova v Hradci Králové.

Škola nyní získala finanční podporu Nadace ČEZ. Ta poskytla v rámci projektu Plníme přání finanční příspěvek sto tisíc korun.

Celá částka půjde na technické vybavení oboru. „Výše příspěvku zcela určitě pomůže Vyšší odborné škole zkvalitnit výuku znakového jazyka a studentům po technické stránce ulehčí, urychlí a usnadní studium,“ řekla Iva Rindová, ředitelka hradecké Vyšší odborné školy.

Radost z finanční podpory projevila i náměstkyně hejtmana pro oblast školství, kultury a sportu Martina Berdychová: „Jsem ráda, že naše školy dokáží získat podporu, a také že se právě na naší škole podařilo zahájit vzdělávání unikátního a tak potřebného oboru.“

Hradecký deník
http://hradecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.