Úvodní kolo powerchair hockey ligy se vydařilo

Ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech se v sobotu uskutečnil memoriál Petra Sulanského a Filipe Jakeše, který byl zároveň úvodním kolem nového ročníku Československé powerchair hockey ligy.

Klatovy – „První kolo tohoto florbalového sportu vozíčkářů se vůbec poprvé konalo mimo Prahu a poprvé v historii této soutěže se odehrálo ve městě karafiátů. Místo konání těchto tuhých florbalových bitev však nebylo jedinou novinkou. Powerchair hockey ligy se poprvé zúčastnil slovenský tým BlueSky Butterflies Bratislava a nově také pražský výběr Jaguars B.

Program „klatovského“ turnaje podléhal novému hernímu systému soutěže, nejednalo se však o žádné razantní změny. Zachovalo se původní rozdělení soutěže na podzimní a jarní část s tím, že z důvodu navýšení počtu týmů odehraje každý s každým během základní části tři vzájemná utkání.

V Klatovech si čtyři zúčastněné týmy zahrály tři zápasy. Výjimkou bylo pouze družstvo New Cavaliers Praha, které absolvovalo dvě utkání. Roli favoritů na západě Čech potvrdili držitelé zlatého hattricku, hráči a hráčky z týmu Jaguars Praha A, kteří vyhráli všechny zápasy se skóre 41:6.

Plzeňští Indiáni zvítězili ve dvou případech, nestačili pouze na suveréna z hlavního města. Týmy Jaguars Praha B i New Cavaliers si do tabulky připsali jednu výhru. Slovenský nováček BlueSky Butterflies sice v Klatovech nezískal ani bod, ale díky své zapálenosti do hry si získal u všech vřelé sympatie.

Pořadatelé z Klatov, plzeňského klubu SK Indians a organizace LENOX pod vedením předsedy Lukáše Kroupy odvedli skvělou práci, jejímž výsledkem bylo bezproblémové sehrání turnaje, který si všichni aktéři i příznivci tohoto netradičního sportu pochvalovali. Ostatně o tom pro Deník hovořil i předseda spolku LENOX Lukáš Kroupa.

„Myslím si, že se turnaj povedl. Takovým indikátorem je pro nás fakt, že byli všichni spokojení, protože ohlasy máme pozitivní. Jsem rád, že se povedlo zajistit i první komentovaný online přenos, který si všichni chválili. Za nás prostě super,“ uvedl spokojený Kroupa.

Druhé kolo sezony 2019/2020 se uskuteční 26. října v Praze v Radotíně.

Výsledky 1. kola: SK Indians Plzeň – BlueSky Butterflies Bratislava 13:1, Ewsc Jaguars Praha A – Ewsc Jaguars Praha B 20:0, BlueSky Butterflies Bratislava – New Cavaliers Praha 0:14, SK Indians Plzeň – Ewsc Jaguars Praha B 6:1, New Cavaliers Praha – Ewsc Jaguars Praha A 3:9, Ewsc Jaguars Praha B – BlueSky Butterflies Bratislava 13:3, SK Indians Plzeň – Ewsc Jaguars Praha A 3:12.

Martin Mangl
Klatovský deník
https://klatovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.