Škoda Handy vyjde vstříc řidičovi ve všem

Ať už má hendikep řidič nebo člen jeho rodiny, program Škoda Handy jim může významně usnadnit život. Jeden takový vůz, Škodu Fabii Combi, zapůjčenou autorizovaným dealerem Auto Myslivec Podbořany, nyní otestoval kadaňský hokejista David Homér.

Jako trochu zvláštní, ale zajímavou zkušenost hodnotí jízdu s fabií, připravenou programem Škoda Handy pro handikepovaného člověka, David Homér.

„Je to trochu něco jiného, než na co je člověk zvyklý u klasického auta. Neváhal jsem a s chutí si to vyzkoušel,“ hodnotí hokejista SK Trhači Kadaň.

Vůz prvotně přizpůsobený na automatické řazení má klasické dva pedály – plyn a brzdu, navíc ale ruční ovládání kolem volantu. Využívat tak lze obojí.

„Samozřejmě jsem otestoval i ruční řízení, trochu problémy mi připravilo jen brzdění. Je to hodně o zvyku používat toto ovládání, ale myslím, že bych to časem vychytal. Chvílemi jsem si připadal jak v letadle,“ říká s úsměvem hokejista. S autem najel přes pět stovek kilometrů, takže si ho podle svých slov osahal dokonale.

AUTO NABÍZÍ POSÁDCE PROSTORNÝ INTERIÉR

Interiér hodnotí David Homér jako prostorný včetně kufru o velikosti 530 litrů, který pojme zavazadla pro celou rodinu či v jeho případě hokejovou bagáž. Také praktická a přiměřeně vysoká nákladová hrana usnadňuje nakládání těžších předmětů.

V základní výbavě fabie najde řidič kromě šesti airbagů třeba kontrolu tlaku v pneumatikách či širokou škálu asistenčních systémů. „Prostorově to je dostatečně velké auto s akcelerací, která konec konců odpovídá benzínovému litrovému motoru s 81 kW. Při jízdě po dálnici si auto řeklo asi o sedm litrů, jinak byla spotřeba nižší,“ přibližuje zkušenosti s vypůjčeným vozem.

KONEKTIVITA ŘIDIČOVI USNADŇUJE OVLÁDÁNÍ

USB zásuvek má tato škodovka dostatek. Na displeji najde řidič informační servis s navigací. „Telefon jsem si spároval hned, jak jsem nasedl. Trochu jsem se s celým systémem na začátku seznamoval, ale je to intuitivní a když to člověk zvládne poprvé, pak už všechny ty možnosti používá automaticky,“ pochvaluje si možnost propojení různých zařízení s vozem.

FACELIFT AUTU POMOHL

Cenu fabie, začínající v krátké verzi na 250 tisících korunách i s klimatizací a v elektrice, hodnotí jako odpovídající. „Pokud jde o vzhled auta, až na drobnosti mi na první pohled přijde dost podobný předchozím verzím. Faktem ale je, že po chvíli člověk zjistí, že třeba čelní plocha je jiná i díky LED světlometům,“ přiznává hokejista.



CÍL PROGRAMU ŠKODA HANDY

Pomoc osobám se sníženou pohyblivostí opět získat mobilitu. Specialisté ŠKODA Handy poskytují poradenství v rámci prodejní sítě ŠKODA AUTO ČR a jsou připraveni pomoci s nákupem nového vozu za zvýhodněnou cenu. Přiblíží možnosti financování auta, představí zvýhodněné ŠKODA Pojištění a zajistí optimalizaci a provedení nezbytných úprav, díky kterým handikepovaný řidič vůz plně ovládne.

Škoda Handy Program pro hendikepované, který skutečně usnadní pořízení nového vozu ŠKODA

Nabídka pro ZTP a ZTP/P: – Pomoc s výběrem vozu a jeho přestavbou – Výhodnější pořizovací cena vozu, jeho pojištění nebo financování – Předvedení upraveného vozu u vás doma – Asistence s vyřízením formalit (příspěvek na nákup, přihlášení vozu) – Nadstandardní servis, včetně náhradního vozu s ručním řízením

Podpora sportu Značka Škoda dlouhodobě podporuje Tipsport Extraligu ledního hokeje. V rámci podpory širší základny značka zaměřila svou pozornost i na nižší soutěže jako je Chance liga ve spolupráci s lokálním dealerem škodovek. Auto Myslivec Podbořany proto kromě jiného zapůjčil SK Trhači Kadaň dva vozy a spolupracuje s ním na projektech klubu včetně soutěží.

TOMÁŠ PRCHAL

Chomutovský deník

http://www.chomutovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.